MESLEK ÖĞRENEN İŞKUR KURSİYERLERİ SERTİFİKA ALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESLEK ÖĞRENEN İŞKUR KURSİYERLERİ SERTİFİKA ALDI


 

Haber Merkezi

 

Aralarında Mersin’in de olduğu 9 ilde düzenlenen “İstihdamı ve Becerileri Geliştirme Programı” kapsamında Mersin’de kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi.

Türkiye İş Kurumu ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliği ile geçici koruma statüsündeki Suriyelilerin ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının istihdam edilebilirliklerinin artırılması amacıyla düzenlenen eğitimin sertifika törenine; Mersin İŞKUR Şube Müdürü Suat Karlıdağ, İş Kulübü liderleri İsmail Karaman, Ahmet Turna, UNDP yetkilileri ve Mersin Kızılay Toplum Merkezi bünyesindeki El ve Makine Dikiş Kursu kursiyerleri katıldı.

Mersin İş Kulübü lideri İsmail Karaman tarafından, iş arayanların iş arama sürecinde ihtiyaç duyduğu kendini tanıma, iş arama kanalları, özgeçmiş hazırlama, iş arama ağı oluşturma, konuşma planı, mülakat teknikleri, beden dili, mülakat canlandırmaları vb. başlıklarda eğitimler verildi.

Eğitim sonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşma yapan İŞKUR Şube Müdürü Suat Karlıdağ; İş Kulübü, çalışmaları ile işsizlikle mücadele çerçevesinde dezavantajlı grupların istihdama katılmaları amacıyla iş arayanlara, iş gücü piyasası ve firmaların işe alım süreçleri hakkında eğitimler vererek iş arama süreçlerinde yol gösterdiklerine dikkat çekti.Karlıdağ, İş Kulübünün kadınların, engellilerin, iş gücü piyasasından uzak kalmış vatandaşların, gençlerin, öğrencilerin, geçici koruma altındakilerin işe girişlerinin önündeki engelleri kaldırmak üzere kişiye özgü yeni çözümler sunduğunu ve bu sayede katılımcıların iş hayatına bir adım önde hazırlandığını ifade etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA