“UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN”


 

Mersin’de Cumhuriyet Meydanı’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Metro’nun temel atma törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, alanı dolduran binlere “Umutsuzluğa kapılmayın” diye seslendi.

HEDİYE EROĞLU

 

“Umudumuz Kılıçdaroğlu” sloganlarıyla sahneye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Umut sizsiniz” diyerek selamları Mersinlileri,

Meydanda miting yapmalarına daha önce izin verilmediğini anımsatan Kılıçdaroğu, “Demek ki meydan dolabiliyormuş. Demek ki halk seçim, dönüşüm, adalet, hak, hukuk istiyor” dedi.

 

“MİLLET İTTİFAKI BÜYÜK BAŞARIYA İMZA ATACAK”

Meral Akşener’in bugün yaşanan tabloyu gayet güzel açıkladığını aktaran Kılıçdaroğlu, “Sayın Akşener, 5 maaş alanlardan tutun sınavlarda haksızlıklara değindi. Evlerde tencerelerin kaynamadığını büyük sorunların olduğunu kaydetti. Sizden bir isteğim var; sakın ola ki umutsuzluğa kalıplamayın. Bugün Mersin’in kurtuluşun 100 yılı. Bugün çok önemli bir şey yapıyoruz; Metro’nun temelini atacağız. O nedenle güzel şeyler yapıyoruz. Belediye başkanı arkadaşlarıma; sakın ola ki hiç bira ayrımcılık yapmayın, pozitif ayrımcılık yapacaksanız fakir mahallelere ayrımcılık yapın. Bulunduğunuz ilde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek dedim” dedi.

100 yıl önce Türkiye’nin milli kurtuluş savaşı ile önemli başarılara imza attığını ve bayrağın göndere çekildiğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Millet İttifakı olarak inşallah sayın genel başkanım inşallah biz de yeni bir başarıya da imza atacağız. Süleyman Şah Türbesini tekrar topraklarımıza getireceğiz ve bayrağımızı göndere çekeceğiz, hepiniz bunun tanığı olacaksınız” dedi.

 

“BU BÖLGE AKDENİZ’İN EN GÖRKEMLİ BÖLGESİ HALİNE GELECEK”

Emeklinin, işsiz gençlerin, ev kadınlarının, herkesin derdini bildiğini bu nedenle “Umutsuzluğa kapılmayın” dediğini ifadeden Kılıçdaroğlu, “Bu ülke zengin, güçlü bir ülke. Bu ülkede taşı sıksa suyunu çıkaracak gençlerimiz var. Ama onlar mutsuz, ‘acaba yurtdışına gidersem daha iyi koşullarda çalışabilir miyim?’ diye düşünüyorlar.

Size sözüm söz; Samandağ’dan başlayıp, uraya kadar bu bölgeyi Akdeniz’in en önemli havzası halin getireceğim. Göreceksiniz. 5 yılda İstanbul’un nüfusu 2,5 milyon azalacak. Bu bölge Akdeniz’in en görkemli bölgesi haline gelecek. 5 yıl içinde bu bölgede katma değeri yüksek ürünler üretilmeye başlanacak. Bu bölge hem Afrika’nın hem Uzakdoğu’nun hem Kafkasların en güçlü merkezi haline gelecek. Bu bölgede bacalar tütecek, yaşayanların herkesin huzuru yerinde olacak. Herke huzur içinde yaşayacak, işi, aşı olacak. Yeterli kaynağımız var mı?, bunlar yapılabilir mi? evet bütçemiz var. Kaynağımız da var. Kaynağın nereye harcanacağını belirleyen siyasi otoriteridir. Siyasi otorite yandaşlara kaynak ayırıyor. Biz kaynağı vatandaşa, fabrikalara yıracağız” diye konuştu.

 

“SOYGUN DÜZENİNE SON VERECEĞİZ”

İktidara gelmeleri halinde soygun düzenine son vereceklerinin de altını çizen Kılıçdaroğlu, “Gitmediğimiz yollardan alınan paralara, köprülerden geçerken Avro ile alınan paralar, 50-70 yıllık garantilerin tamamına Allah’ın izniyle Millet İttifakı sürecinde son verecek ve tamamını kamulaştıracağız.

Hani para nerede? Para var efendim. Parayı halk için kullanacaksınız, bir avuç kişi için değil. Bunların tamamını hafızanızın bir yerinde tutun göreceksiniz ki bunların tamamı yapılacak. Her evde tencere kaynayacak” ifadelerini kullandı

 

“İLK KEZ OY KULLANANLAR GENÇLER, DEMOKRASİNİN TARİHİNİ YAZACAKSINIZ”

Konuşmasında ilk kez sandığa gidecek olan gençlere de seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Asla umutsuzluğa kapılmayın. Cumhuriyet tarihine çok değerli bir miras bırakacaksınız. Büyük bir heyecanla sandığa gidip oy kullanarak ilk kez otoriter bir yönetimi demokratik yollardan değiştirecek ve dünya siyaset tarihine çok önemli bir miras bırakacaksınız. Sandığa gidecek, demokrasinin tarihini yazacaksınız. O nedenle gençler biliyorum siyasete biraz mesafelisiniz ama sandığa gitmeyi sakın unutmayın.

Sandık gelecek mi diye soruluyor. Gelecek efendim gelecek, bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa öbür gün gelecek” dedi.

 

“SURİYELİLERİ DAVUL ZURNA İLE GÖNDERECEĞİZ”

Yoğun bir Suriyeli nüfusun yaşadığı Mersin’de mülteci sorununa da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu “Hakkı, hukuku ve adaleti beraber, birlikte getirecek, beraber bu ülkede huzur içinde yaşayacağız. Hiç kimsenin inancıyla, yaşam tarzıyla ilgilenmeyeceğiz. Herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygı göstereceğiz. Biz ülkemizi seviyor, ülkemiz için çalışmak istiyoruz. Bizim bir hedefimiz daha var; Siyasetçi millete hesap verdiği zaman güven ilişkisi pekişmiş olur. Biz harcayacağımız her kuruşun hesabını millete vereceğiz. Belediye başkanlarımızda bunu yapıyorlar. Hesabı millete veriyor, ihaleleri canlı yayınlıyorlar.

Hiç meraklanmayın en geç 2 yıl içinde tüm Suriyeli kardeşlerimizi davul zurna ile memleketlerine göndereceğiz.

Bize güveneceksiniz. Söz veriyoruz; bize güveneceksiniz, biz de size güveneceğiz. Güven üzerine siyaseti inşa edeceğiz. Asla ırkçılık yapmıyorum. Herkesin kimliğine saygılıyım. Suriyeliler huzur içinde kendi ülkelerinde yaşasınlar. Buraya arzu ederlerse turist olarak gelebilirler, hiçbir sorun yok. Onların açmaz noktaya getirdiği dış politikayı Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği yurtta barış dünyada barışın üzerine inşa edeceğiz. Suriye ile de Mısır ile de barışacağız. Sadece iç politikada değil dış politika da Türkiye kurucu ayarlarına yeniden dönecek.

Asla unutmayın sandık gelecek, sandığa sahip çıkmak bizim görevimiz ama oy kullanmak sizin göreviniz. Oy kullanacaksınız”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA