OKUL MÜDÜRÜ TOPLADIĞI PARALARLA SIR OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OKUL MÜDÜRÜ TOPLADIĞI PARALARLA SIR OLDU


 

Mersin’in Gülnar İlçesine bağlı Gezende İlk ve orta okulunun müdürü çeşitli gerekçelerle öğretmen, imam, muhtar ve köylülerden topladığı 100 bin liraya yakın para ile sır oldu. Müdüre 2 aydır kimse ulaşamıyor.

Hediye Eroğlu

Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Gezende İlkokulu’nun müdürü Salih Y. aralarında öğretmen arkadaşları, köy imamı, muhtarlar ve çok sayıda köylüden babasının hasta olduğu, yanan lojmanına eşya alacağı gibi bahanelerle 2 bin lira ile 20 bin liralı arasında değişen miktarlarda toplam 100 bin liraya yakın para topladı. Aslen Mardinli olan Müdür İrfan  Y, 12 Kasım’da başlayan ara tatilde memleketine gideceğini söyleyerek köylülerden birinin aracı ile Mut’a ilçesine gitti. Müdür Y'nin tatil bitiminde görevine dönmemesi üzerine köylüler dolandırıldıklarını anladı. Müdür  Salih Y’nin görevine dönmemesi üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlatarak olayı araştırması için müfettiş görevlendirildi. 10 gün göreve dönmemesi nedeniyle kanunen istifa etti sayılan Müdür Y’nin yerine öğretmenlerden biri müdür vekili olarak görevlendirildi. Dolandırıldıklarından şüphelenen iki köy muhtarı, imam, öğretmen ve köylüler Jandarma karakokuluna giderek müdür hakkında şikayetçi oldu. Gezende Muhtarı Hakkı Küçük, “Elektrik battaniyesinin tutuşması sonucu kaldığı lojmanda küçük bir yangın çıkmıştı. Köylüler olarak sahip çıkmıştık. Evine eşya alacağını söyleyerek benden 2 bin lira para istemişti. Köylülerimizdeki çok sayıda kişiden da bu gerekçelerle ve babasının hasta olduğunu söyleyip ay başında vereceğini belirterek çeşitli miktarlarda para almış. Ara tatilde memleketine gitmek için Mut’a gitmişti. Ondan sonra kendisinden bir daha haber alamadık. Telefonlara çıkmıyor” dedi. İsmini vermek istemeyen köylülerden biri ise, “Benden bir miktar para aldı yerine banka kartını vererek 1 gün sonra maaşını çekmesini söylemişti. Para çekmek için gittim bankada para olmadığı gibi müdüre bir daha ulaşamadık” şeklinde konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA