SAHTE PARA İLE GÜVEN KAZANIP DOLANDIRMIŞLAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAHTE PARA İLE GÜVEN KAZANIP DOLANDIRMIŞLAR


 

Mersin’de düzenlenen operasyonda 3 milyon 665 bin TL değerinde sahte banknot ele geçirildi. Kendilerini polis savcı olarak tanıtan şüphelilerin sahte paralarla güven sağladıktan sonra dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.

Haber Merkezi

 

Silifke İlçe Emniyet Müdürlüğüne müracaat eden S.D., Z.A.Ş., S.D. ve M.D. isimli şahıslar 4 ay önce tanıştıkları A.K. ve F.K’nin kendilerini MİT ve emniyet görevlisi olarak tanıtarak güvenlerini kazandıktan sonra define ile ilgili ortak bir çalışma yaptıklarını söyledi. Gülnar ilçesinde buldukları defineyi KKTC’de sattıklarını ve elde ettikleri  koli bandına sarılı 1.8 milyon Türk Lirası karşılığı ADB dolarını ve Türk Lirasını saklamaları için kendilerine verdiğini belirten müştekiler söz konusu 2 kişinin güvenlerini sağladıktan sonra ise hesap bilgilerini ele geçirerek, 800 Bin TL paralarının çekilerek dolandırıldıklarını beyan etti.

Bunun üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri  olayı gerçekleştiren A.K. ve F.K’nin sahte Türk Lirası ve ABD dolarlarını mağdurlara gerçek para olarak güven sağlamak amacıyla verdiğini ve bir kısmının ise bozdurulduğunu belirledi. Define bulunması kurgusunu ise mağdurların oyalanması amacıyla yapıldığını belirleyen ekipler, güven sağlandıktan sonra ele geçirilen hesaplardan kredi çekildiği, kiralık araçlar ile mağdurların gözünün boyandığını, şüphelilerin olayı bu şekilde kurguladıklarını tespit etti. Yapılan çalışmalar sonunda suçtan elde edilen paraların şüpheli M.K’nın hesabına aktarılarak kullanıldığı ve olayı gerçekleştiren şüphelilerin ise A.K.(36), F.K.(46) ve M.K.(49) isimli şahıslar olduğu tespit edildi. Yapılan çalışmalar sonunda 2 bin 300 adet sahte 100 ABD doları ve 2 bin 800 adet her 200 TL’lik sahte banknot olmak üzere toplam 3 milyon 665 bin TL değerinde sahte para ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğünde yapılan işlemlerinin ardından  M.K isimli şüpheli Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı kararı ile serbest bırakılırken, A.K. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak silifke kapalı cezaevine teslim edildi.

Firari F.K’nın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA