HALKEVİ GELECEĞE YÜRÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HALKEVİ GELECEĞE YÜRÜYOR


 

“Gelece yürüyoruz” ruhuyla gerçekleştirilen Mersin Halkevi’nin 11. olağan Genel Kurulu’nda yeniden başkanlık görevine seçilen Aycan Özkan, “Faşizme karşı mücadeleyi hep birlikte yükselteceğiz” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye genelinde barınma, sağlık, eğitim, çevre, kadın ve engelli haklarının savunulması ve genişletilmesi için faaliyet gösteren ve kamu yararına çalışan dernek statüsünde olan bir sivil toplum kuruluşu niteliğindeki Halkevleri’nde genel kurul süreci devam ediyor.

Bu kapsamda Mersin Halkevi 11. Olağan Genel Kurulu; “Gelece yürüyoruz” ruhuyla gerçekleştirildi.

Eğitim Sen Mersin Şube binasında gerçekleşen genel kurula; Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk, Halkevleri Örgütlenme Sekreteri Kutay Merinç, siyasi partilerin, sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarınım temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını Mersin Halkevi adına Aycan Özkan gerçekleştirdi ve daha sonra Divan oluşturuldu. Konuşmaların ardından raporlar okunarak, yeni yönetim kurulu seçimi gerçekleştirildi.

 

“FAŞİZME KARŞI MÜCADELEYİ HEP BİRLİKTE YÜKSELTECEĞİZ”

Mevcut Başkan Aycan Özkan başkanlığındaki tek liste ile gidilen seçimlerde kazanan birliktelik oldu. Genel kurulu “Geleceğe yürüyoruz” şiarıyla yaptıklarını söyleyen Özkan, “Neo-liberal sömürü ve yağmaya karşı direnenler, faşizmin tüm saldırılarına rağmen bu memleket bizim diyerek sokakta mücadele etmeye devam edenler, Mersin'de inşaatı süren nükleer santral ucubesine karşı 45 yıldır direnenler, yargılananlar, dilleri-inançları inkar edilenler, hakları için ve dahası hayatta kalmak ve artık başka bir dünya kurmak için mücadelelerini doruğa çıkartan kadınlar, lgbti+ lar, kısacası neo-liberal kapitalizmin sömürü çarkına çomak sokanlar, doğa ve çevre talanına karşı duranlar, emekçiler-işçiler, geçinemeyenler hoşgeldiniz. Tüm bunların ve daha fazlasının yaşandığı bir ülkede eşitsizliğin, adaletsizliğin, savaşın, ayrımcılığın, ekolojik yıkımın siz dostlarımızla birlikte karşısında durmak ve mücadeleyi daha ileriye taşımak için 11. Olağan Genel kurulumuzu gerçekleştireceğiz. Tekrardan hoşgeldiniz. Herkese katılımından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA