“KESİNTİNİN FATURASINI İŞÇİYE ÇIKARMAYIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KESİNTİNİN FATURASINI İŞÇİYE ÇIKARMAYIN”


 

Organize Sanayi Bölgelerinde yaşanan elektrik kesintilerinin Mersin Serbest Bölgesi’ne sıçraması üretimi durdururken Dev Tekstil İş Çukurova Temsilcisi Ahmet Subaşı kesintinin faturasının işçiye çıkarılmaması için çağrısı yaptı.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de enerji kesintisi Serbest Bölgeye sıçradı. Kesinti nedeniyle binlerce işçinin mesaiye başlamayamadığı Serbest Bölge’de üretim yapılamadı. İşçiler kesintinin faturasının kendilerine kesilmemesini istedi.  Dev Tekstil İş Sendikası Çukurova Temsilcisi Ahmet Subaşı, Mersin Serbest Bölge’de planlı kesinti kapsamında elektriklerin kesildiğini söyledi. Bu nedenle binlerce işçinin çalışmadığını ifade eden Subaşı, “Bazı firmalar daha sonra telafi çalışması yaptıracağını söylüyor. Bazı firmaların mesaiden bazı firmalar işçinin yıllık izninden kesiyor. Bazıları ücretsiz izin sayıyor. Uygulamalar firmadan firmaya değişiyor” dedi.

 

“İŞÇİLERİN YOKSULLUĞU ARTIYOR”

Elektrik kesintilerinin faturasının işçiye ödettirilmemesi gerektiğini vurgulayan Subaşı, “İşçilerin yoksulluğu artıyor. Fatura işçiden alınmaya çalışılmamalı. Biz daha önce bu ve benzeri durumlarda firmaların ücretsiz izne göndermesine tepki göstermiştik ve firmalar bundan vazgeçmişti. Ancak ücretsiz izne gönderebilen firmalarda var. Patronlar karlarından az bir eksilme olur ama işçinin kaybı çok daha fazla. İşçinin ücret yanında sigorta kaybı oluyor. İnsanlar işsizlik korkusuda yaşıyor” şeklinde konuştu.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA