“SESİMİZİ DUYAN YOK, HER AN KAZA OLABİLİR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SESİMİZİ DUYAN YOK, HER AN KAZA OLABİLİR”


 

Akdeniz Sahil Yolu’nun Anamur ile Gazipaşa arasındaki bölümü sürekli kaya düşmeleri ve heyelanlar nedeniyle sürücülerin kâbusu oluyor. Heyelan yaşanan yolda geçmekte zorlanan araçlar trafiği tıkarken sürücüler ve bölge halkı yetkililerin duyarsızlığından dertli.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’i Antalya’ya bağlayan D-400 karayolunun Anamur ile Gazipaşa arasındaki bölümünde heyelanların ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz günlerde kayaların düşmesi sonucu Demirören Viyadüğü civarında trafiğe kapanan yolda yeni heyelanlar sürücüleri korkutuyor. Bölge sakinlerinden ve sürücülerden alınan bilgiye göre, Anamur Demirören Melleç viyadüğünü yaklaşık 1 kilometre geçtikten sonra Antalya-Mersin istikametine olan şerit beton ile sıvanan toprak zeminin göçmesi ile kapandı. Binlerce ton toprağın şeride kayması ile trafik tek şeritten sağlanılmaya çalışılıyor. Sürücülerin tehlike ile burun buruna kaldığı bir başka yer ise söz konusu yerin devamındaki eski karayolunda bulunuyor. Eski karayolunun Çukurcak mevkiindeki virajda heyelan sonrası yaşanan çökme sürücülere zor anlar yaşatıyor. Asfaltın altının oyulduğu yol demir bariyerlerle ve şeritle daraltıldı. 2 aracın yan yana geçemediği yolda zaman zaman arızalanan TIR’lar trafiği uzun süre aksıyor.

 

“SESİMİZİ DUYAN YOK HER AN KAZA OLABİLİR”

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yerel yönetici, “Yaşanan heyelan nedeniyle 2 şeritli yol bir bölümde tek şeride düşmüş durumda. Eski yolda ise yine heyelan oldu. Demir bariyerle önlem alınmaya çalışıldı. Dikkat etmezse sürücüler her an kaza yapabilir. Heyelanın üzerinden 15 gün geçti bir gelen giden yok. Bölge sakinleri olarak yetkililere söyledik. Bir çalışma yok” şeklinde konuştu. 

 

“ÖLMEK KADERİMİZ OLMASIN”

Anamur Çevre Platformu ise yol yapım çalışmalarında bilim ve tekniğin kurallarına uyulmadığını ifade etti. Heyelan yaratabilecek toprak yamaçların betonla sıvandığı belirtilen açıklamada bu durumun daha büyük tehlike yarattığı kaydedildi. Anamur- Gazipaşa yolunun tehlikeli virajlarında, sürekli olarak kazalar meydana geldiği hatırlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Hiç bir şekilde iyileştirme çalışması yapılmıyor, yapılan yanlışlar düzeltilmiyor. “Yolda giderken üstümüze toprak, kaya ya da beton blokların düşmesi nedeniyle ya da virajı alamayarak ölmek  kaderimiz olmasın, Belki vicdanlı bir yetkili sesimizi duyar”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA