SONUNDA ANLADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SONUNDA ANLADI!


 

Kumun üstüne toprak dökerek piknik alanı yapılamayacağına anlayan Anamur Belediyesi, sonunda sahile uzak bir bölge olan Esentepe Mahallesi’nde piknik alanı yapmak için 135 dönümlük ormanlık alanın tahsisini aldı.

Hediye Eroğlu

 

Anamur’da MHP’li Belediye Başkanı Hidayet Kılınç çevrecilerin tepkisine rağmen piknik alanı yapmak için Karaağaç kumsalını toprakla doldurmuş ancak toprak dolgu ve dikilen ağaçlar kısa bir süre sonra dalgalarla birlikte denize karışmıştı. Kılınç’ın caretta carettaların üreme alanı olan söz konusu bölgede yaptığı mesire alanı projesi uluslararası şikayete konu olmuştu.

Kumun üzerinin toprakla doldurularak mesire alanı yapılamayacağını anlayan Başkan Kılınç, Esentepe Mahallesi’ndeki 135 dönüm ormanlık alanın piknik yeri olarak tahsisi için Orman İşletme Müdürlüğü ile sözleşme imzaladı.

 

“ANAMURLULAR PİKNİK İÇİN BOZYAZI’YA GİTMEKTEN KURTULACAK”

Anamur Orman İşletme Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen programda konuşan Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, piknik alanı için gerekli tahsislerin yapıldığını belirterek en kısa sürede çalışmaların tamamlanacağını ve Anamurluların piknik için Bozyazı’ya gitmekten kurtulacağının müjdesini verdi.

 Çalışmalara kısa süre içerisinde başlayacaklarını ifade eden Başkan Kılınç: “Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizin ve vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarından birisi olduğunu tespit ettiğimiz mesire alanı tahsisi ile ilgili çalışmalarımızı tamamlayarak bugün sözleşmemizi imzaladık. İçerisinde yürüyüş ve bisiklet yolları ve kamelyalarla bulunacak olan mesire alanı projemizi Orman İşletme Müdürlüğümüzden kiraladığımız Esentepe Mahallemizde bulunan 135 dönümlük ormanlık alanda hayata geçireceğiz. Çalışmalarımıza en kısa süre içerisinde başlayacağız. Vatandaşlarımızı piknik yapmak için Bozyazı’ya gitmekten kurtaracağız. Mesire alanımızın ilçemize ve hemşehrilerimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

“BELEDİYENİN ONCA PARASINI HEBA ETTİKTEN SONRA ANLADI”

Çevreciler ise Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın kumun üstüne toprak dökerek piknik alanı yapılamayacağını belediyenin onca parasını heba edip ülkeyi Bern’de rezil ettikten sonra nihayet anladığını ifade ederek, ağaç kesilmediği takdirde yeni mesire alanında bir sorun olmayacağını ifade ettiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA