TOKİ KONUTLARI İÇİN TEHLİKE UYARISI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOKİ KONUTLARI İÇİN TEHLİKE UYARISI!


 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan TOKİ’nin Esenbağlar Mahallesi’nde emekliler için yaptığı konutlardaki birkaç bloğun ciddi bir yağmurda tehlike altında olduğu uyarısında bulundu. Tarhan, bölgede yağmur suyu sorunu olduğu için konutların başka yere yapılması önerilerini dinletemediklerini söyledi.

Hediye Eroğlu

 

Mezitli Belediye Meclisinin Şubat ayı olağan toplantısı belediye konferans salonunda yapıldı. Mecliste çoğunluğu imar planlarından oluşan gündem maddeleri konuşuldu.

TOKİ’nin emeklilere yönelik Esenbağlar Mahallesi’ne yaptığı konutların bulunduğu alanla ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi görüşüldü. Daha önce sehven yapılan imar planının maliklerin mağduriyetine yol açması nedeniyle planın eski imar planındaki uygulama görmüş haline dönüştürülmesi teklifi kabul edildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Yaser Gündüz’ün teklif ile ilgili açıklamasının ardından söz alan Başkan Neşet Tarhan, Büyükşehir’de de zaman zaman gündeme gelen genelin bir sorunun bulunduğunu ifade ederek “Plancılar bu planı yaparken yerinde görmüyor mu? Sorusu çokça geliyor. Plancılar bunu savunurken onlar da teknoloji gelişti artık plan yaparken araziyi yerinde görmeye gerek yok diyor. Bir bakıma kendilerini öyle savunuyorlar. Fakat şurada arazinin topografyasını göremiyorsunuz. Göremezsiniz zaten planda. Ama bir bakıyorsunuz öyle bir yere planlama yapılıyor ki gerçekleşmesi mümkün olmayan bir şey” şeklinde konuştu.

 

KUYULUK ALTYAPI İSTİYOR

Kuyuluk’un yüzde 50-60 kanalizasyonunun yapıldığını vatandaşın ise kalan bölümün de yapılması için kendilerini sıkıştırdığını ifade eden Tarhan, “MESKİ Genel Müdürlüğü ile toplantı yaptık. Öyle bir kod var ki 3 tane terfi istasyonu yapması gerekiyor. 3 terfi istasyonu 3 ayrı ciddi elektrik trafosu demek. Pis suyu vadiden alıp yukarı pis suyu basması gerekiyor. Bunlar da buna sıcak bakmıyor. Ormanın içinden yol geçirmişler. Dur bakalım orman izin verecek mi sana? Orman yok derse o yolu geçiremezsin. Bu planlarda yerinde tam olarak görülmeden plan hazırlandığı oluyor. Plan değişikliği yerinde görülmeli. Plancı olmanıza gerek yok çıplak gözle bile anlayabiliyorsunuz. Bu yolu niye burada yapmışsınız” diye konuştu.

 

“ESENBAĞLAR’A YAPMAYIN, YAĞMURSUYU SORUNU VAR DEDİK

TOKİ’nin Esenbağlar’a proje yapmaması için yazı yazdıklarını anlatan Tarhan şunları söyledi: “Yapmayın burada dedik. Yağmur suyu sorunu var burada dedik. Yarın yağmur yağarsa sorun olacak dedik. Başka yer önerdik. İlla yapacaksanız şöyle yapın dedik ama dinlemediler yaptılar. Umarım olmaz ama ciddi bir yağmur olursa oradaki birkaç blok ciddi tehlike altında. Bu sorun genelde var. Burada da bu sorun yaşandı. Dere yatağı var dere yatağı gözükmemiş, plan yapılmış. Sonra ortaya çıkıyor. Parselin ortasından köşeden köşeye dere yatağı geçiyor. Oraya adam nasıl inşaat yapacak. DSİ bunun kapatılmasına izin vermez. Bu tür sorunlar teknik sorunlar. Bu da onlardan biri.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA