BU İDDİA DOĞRU MU? KAMUOYU CEVAP BEKLİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU İDDİA DOĞRU MU? KAMUOYU CEVAP BEKLİYOR!


 

CHP’li Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ve akrabalarının yaşadığı Neptün Yalı Sitesi’nin havuz dolumu ile bahçe sulamasında su sayacı devre dışı bırakılarak, kaçak su kullanıldığı, bunu ortaya çıkaran işçinin ise ‘performans düşüklüğü’ gerekçesiyle işten atıldığı iddia edildi.

Haber Merkezi

 

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile ilgili skandal niteliğinde bir iddia gündeme geldi. 

Akit Gazetesi’nden Zekeriya Say’ın haberinde; göreve geldiğinde kaçak su kullananlara asla müsamaha göstermeyeceğini söyleyen CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in bizzat kendisinin ve birinci derecede akrabalarının yaşadığı ultra lüks Neptün Yalı Sitesi’nin kaçak su kullanıldığı ve su hırsızlığını tespit eden belediye personelinin kovulduğu öne sürüldü.

İddialara göre “Her şeye müsamaha gösteriyoruz ama kaçak su tespitlerinde cezalar affedilmeyecek. Yasa ne diyorsa onu yerine getireceğiz” diyen CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kendisinin ve birinci derecede akrabalarının yaşadığı Neptün Yalı Sitesi için 05.07. 2019 tarihinde ihbar üzerine keşif yapıldı.

Neptün Yalı Sitesine keşif için giden Mersin Su İşleri Müdürlüğü (MESKİ) personelinin yaptığı incelemede, 800 ton su kapasiteli yüzme havuzunun dolumunun ve yüzlerce metrekarelik devasa bahçe peyzajının sulanmasının kaçak su kullanılarak yapıldığı ve belediyenin zarar uğratıldığı belirlendi.

 

SU HIRSIZLIĞI TUTANAĞA YANSIDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MESKİ Genel Müdürlüğü personeli tarafından belediyeye kayıtlı 749102 numaralı abone için tutulan ‘Kaçak su zaptında’, “Yapılan kontrolde harici hattan (bahçe sulama) havuz dolumunda su kullanımı tespit edildi.

Tutanakta, “Yukarıda işaretli bölümde belirttiği şekilde 05.07.2019 tarihine kadar Kaçak Su-Mühür Fekki kullandığınız kontrol elemanlarımız tarafından tespit edilmiştir. 12.07.2019 tarihine kadar Genel Müdürlüğümüz Abone İşleri Daire Başkanlığına gelmeniz, tahakkuk edecek olan Kaçak Su-Mühür Fekki cezasını ödeyerek içme suyu için yasal yollardan abone olmanız gerekmektedir. Gelinmediği takdirde hakkınızda yasal işlem yapılacağı tebliğ olunur” ifadelerine yer verildi.

 

SKANDALI İFŞA EDEN PERSONELİN İŞİNE SON MU VERİLDİ?

Haberde ayrıca skandal su hırsızlığı ile ilgili tutanak tutan D. A isimli MESKİ personelin işine de apar topar son verildiği ve göreve iade davasını kazandığı halde mahkeme kararına rağmen işbaşı yaptırılmadığı öne sürüldü.

Öte yandan; dört kişilik bir aile aylık ortalama 25 metreküp su tükettiği halde sitenin 10 yıllık bahçe sulaması ve 800 tonluk havuzunun dolumu için toplamda sadece 244 metreküplük tüketim göstermesi dikkat çekti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA