“TOKİ’YE Mİ VERİLECEK?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TOKİ’YE Mİ VERİLECEK?”


 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Cumhurbaşkanlığı kararı ile orman vasfından çıkarılan Bozön Mahallesi’ndeki 54 dekar alanın değerlendirilmesi için çeşitli alternatifler sunduklarını ancak TOKİ’nin konut yapacağının söylendiğini belirtti. Tarhan, kişilere rant sağlanmaması için Cumhur İttifakı meclis üyelerine büyük görev düştüğünü söyledi.

Hediye Eroğlu

 

Başkan Neşet Tarhan, Mezitli Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında Cumhurbaşkanlığı kararı ile orman vasfından çıkarılan arazilerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Mersin ile birlikte 2 ilde bazı orman alanlarının orman vasfını yitirdiği gerekçesi ile orman alanı sınırları dışına çıkartıldığını ifade eden Tarhan, “Yenişehir Çavak tarafından 200 dekarın üzerinde, Mezitli Bozön’de deniz manzaralı 54 dekar alan orman vasfında çıkarıldı. Hemen bitişiğine insanlar narenciye bahçesi yapmış” dedi.

 

“KÖYLÜLER CENNET GİBİ BAHÇE YAPARIZ DİYOR”

Söz konusu yerin kendilerine verilmesi halinde bahçe yapıp yapmayacaklarını sorduğunu ifade eden Tarhan, “Cennet gibi yaparız diyorlar. Yanında bahçe var. Bizde dedik bunun tamamen yapılaşmasına karşı olmayalım. Buralar tekrar ağaçlandırılabilir. Sağlık alanı ihtiyaçları var bölgenin. Sağlık tesisi yapılabilir. Lise ihtiyacı var bu yapılabilir. Akdeniz Bölge Komutanlığı lojman yeri arıyor. Lojmanda yapılabilir. Baro sosyal tesisler yapacak yer arıyor. Baro gelsin sosyal tesis yapsın.  Ama daha öncesinde gelin bize verin biz buraya güneş enerjisi sistemi koyalım. Öyle bir ihale yapılsın ki yapan adama şart koşulur, Burada yaşayan köylüye elektriği şu fiyattan vereceksin. Hani köylüye elektrik bedava ya da daha ucuz verilsin. Gerçekten Türkiye’nin kanayan bir yarası. Tarımla ugraşanların yüksek elektrik faturası büyük sorun. Orası güneş tarlası yapılsın elektrik üretilsin. Bir miktari Bozön’deki köylülere verilsin” şeklinde konuştu.

 

“MUHTAR 50 KONTENJAN VERİN DEMİŞ”

Burası için çeşitli alternatifler konuştuklarını belirten Tarhan, “Ancak duyumlarımıza göre bize resmi bir şey gelmedi TOKİ’nin konut yapacağı söyleniyor. Muhtarı suçlayan haberler çıktı. Söylentiye göre muhtar bana 50 tane kontenjan verin demiş. Öncelik Bozönlülerin olsun demiş. Belki tehlikeli bir konu. Köylü köyün sosyal yapısının bozulmasını istemiyor. Genelde köylüler böyledir. Ama bir taraftan kendileri bunu bozar. Hisseli arazisi vardır. Bu arazisini kim biraz yüksek para verirse ona satar. Verdi mi artık ona katlanacaksın. O gelen senin köylün olacak. O zaman herkese arsanı satma. Şimdi TOKİ konutu olursa herkes gelebilecek. Bozönlü diyemez ki hepsi bu köyden olsun. Bana göre gelsin. Kaynaştırmak gerek. Bize soran yok. Ne ilçe ne büyükşehir belediyesinin bilgisi yok” ifadelerini kullandı.

 

“CUMHUR İTTİFAKI ÜYESİ MECLİS ÜYELERİNE GÖREV DÜŞÜYOR”

Bu konuda Cumhur İttifakı meclis üyelerine görev düştüğünü vurgulayan Tarhan şunları söyledi:

“Biz talep ettik. Cumhur İttifakındaki arkadaşların etkinliğinin fazla olduğu bir gerçek. Gerek Vali nezdinde, gerek Çevre  ve Şehircilik nezdinde. Sizlerde girişimlerde bulunun. Bu söylediklerimin herhangi birine evet deriz, yapılsın. Burada kişilere şuna buna bir şey sağlanmasın. Derdimiz bu. Şikayet etmiyorum ama bazen insanın sabrı taşıyor. Belediye kanununda belediye halkın ortak sorunlarına çözüm bulan kuruluş. Özeti bu. Kişisel sorunlar değil.”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA