AKKUYU ANKARA’YI KARIŞTIRDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU ANKARA’YI KARIŞTIRDI


 

Kılıçdaroğlu: “Akkuyu devreye girince sanayici üç katı pahalı elektrik kullanacak” Erdoğan: “Akkuyu uzak değil, gidersin bizim nükleer enerji santrali ne durumdaymış yerinde görürsün”

HEDİYE EROĞLU

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın Türkiye’nin enerji ithalatına bağımlılığını azaltma amacıyla, Mersin’de Rusya ortaklığıyla hayata geçireceği akkuyu Nükleer güç Santrali’ni hedef aldı.

Enerjide Türkiye’nin önündeki en ciddi tehlikenin, pahalı Akkuyu elektriği olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, inşaatı süren 4 bin 800 megawattlık (MW) santralde üretilecek elektriğin kilovat saatinin KDV hariç alım garantili 12,35 dolar olduğunu anımsatarak, “Normalde dünya ortalaması bunun üçte birine yakın. Akkuyu Nükleer Santrali devreye girdiği zaman sanayici üç katı pahalı elektrik kullanacak” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, “Pahalı olacaksa niye biz Akkuyu Nükleer Enerji Santralini kurduk. Dışardan daha ucuz elektrik alabiliriz aslında. Bu uluslararası bir anlaşma, diplomasinin konusu. Biz geldiğimiz zaman bunu anlaşmanın maliyetini, bir şekilde çözmek zorundayız. Tarım ürünü ihracatıyla mı, yoksa başka bir şekilde mi onu konuşmak lazım. Yoksa bu maliyetle bizim sanayicimizin uluslararası piyasalarda rekabet etme şansı olmaz. O yüzden bir an önce çevre dostu enerjiyi kendi ülkemizde üretmemiz lazım. Güneş, rüzgar…”

CHP lideri, “Nükleer enerjiyi 15 yıl pahalı 65 yıl ucuz diye düşünmek lazım” minvalindeki açıklamaların hatırlatılması üzerine şunları kaydetti: “Ama bu ekonomi bilmemektir. Hangi gerekçeyle bu garanti verildi bilmiyoruz. Anlaşmalar yapılırken, devlet yönetiminde siz Dışişleri Bakanlığı’nı devre dışı bırakırsanız ve onların yapması gerekeni dar bir kadroyla kendiniz yapmaya kalkarsanız, olmaz. O kadar ciddi bir çürüme var ki. Devletin liyakatli büyükelçileri monşer diye aşağılandı.”

 

“AKKUYU UZAK DEĞİL”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıtı gecikmedi.

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Ülkemizi tamamen kendi modeliyle dünyanın en büyük 10 ekonomisi içine sokacak yeni bir atılımın içerisindeyiz" dedi.

Konuşmasında geçtiğimiz günlerde Akkuyu Nükleer Enerji santrali hakkında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenen Erdoğan şu ifadeleri kullandı: “Eğer arzu ediyorsan, Akkuyu uzak değil, Akkuyu'ya gidersin, bizim nükleer enerji santrali ne durumdaymış yerinde görürsün. Bak Bay Kemal yakında ikinci nükleer enerji santrali geliyor. 100 bin megavata Türkiye'nin enerjisini çıkaran iktidar biziz. Geceliği 100 bin liralık otelden yapacağınız yayınlara bu millet kanmaz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA