BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYE –İŞ’İ DİZAYN ETMEYE Mİ ÇALIŞIYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYE –İŞ’İ DİZAYN ETMEYE Mİ ÇALIŞIYOR?


 

Büyükşehir, Belediye – İş’i dizayn etmeye mi çalışıyor? Seçim yaklaşırken mevcut başkan Mehmet Güner, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve ekibi tarafından yıkılmak mı isteniyor?

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de yaklaşık bir yıl önce Belediye İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanlığı’na seçilen Mehmet Güner’in, yaklaşan genel kurul öncesi adaylığı tehlikeye mi girdi?

Sendikada görev aldığı kısa sürede önemli bir ivme yakalanmasını sağlayan Güner’in adaylığına kesin gözüyle bakılırken, yaklaşan kongre öncesi hesapların karıştığı iddia edildi. Güner yeniden adaylığa hazırlanırken kulislerde yer alan iddiaya göre CHP’li Büyükşehir yönetimi üstünü çizmek istedi.

İmza attığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren ve belediye içerisindeki etkinliği ile tanınan Güner’in bu hamleye karşı sessiz kalması dikkat çekerken, yaklaşık 200 delegenin oy kullanacağı seçim öncesi kulislerde baskı iddiası gündeme geldi.

Delege üzerinden yeni yönetimi belirlemek istediği öne sürülen belediye için bürokratların devreye girdiği gelen bilgiler arasında yer aldı.

 

GÜNER’İN YERİNE KAYA’MI GETİRİLMEK İSTENİYOR?

Yaklaşık bir yıl önce müteşebbis heyet olarak işçilerin haklarını savunmak, iyileştirmek, sorunlarının çözümünde olmak için yola çıkan Güner’in yerine getirilmek istenen isim ise eleştiri oklarının hedefi olacak türden.

Çamlıyayla sakinlerinden Kaya ailesine mensup Nail Kaya’nın adı sendika şube başkanlığı için anılırken, geçmişi dikkat çekiyor.

Babası halen Çamlıyayla’da CHP’nin etkin isimlerinden olan ve kendisi de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yakın ekibinde yer alan Kaya, halen Çamlıyayla’da görevli yönetici olarak görev yapıyor. 

 

DELEGELER RAHATSIZ

Belediye İş Sendikası sessizliğini korurken delegelerin bu durumdan rahatsız olduğu da gelen bilgiler arasında. Delegeler siyasilerin doğrudan müdahale ile sendika yönetimini arka bahçeleri yapmak istemesine tepki gösterirken, bu durumun önümüzdeki günlerde tansiyonu yükseltebileceği gelen bilgiler arasında.  

 

“ADAYIM, KARARLIYIM”

Öte yandan Belediye- İş Sendikası 1 Nolu Mersin Şube Başkanı Mehmet Güner, sosyal medya paylaşımları ile adaylıkta kararlı olduğunu vurgulayarak, adeta delegelere direnme çağrısı yaptı.

Güner açıklamasında, “Bizler 10 ay önce işçilerin haklarını savunmak, iyileştirmek, sorunlarının çözümünde emrinde olacağımıza söz vererek yola çıktık. Karar alıp tebliğ etmeyeceğiz, kararları birlikte alıp biz sadece kararların sözcüsü ve takipçisi olacağız dedik.

Bu sözlerimizi yerine getirmek için adaylığımızı açıkladık.

Bizler bu güne kadar bize inanları bize güvenenleri asla yarı yolda bırakmadık, bundan sonra da, bize inananları, güvenenleri asla yarı yolda bırakmayacağız.

Hala aynı kararlılıkla verdiğim adaylık sözünün arkasındayım.

Verilen emeğin karşılığı için savaşmak onurdur.  Emek, alın teri her şeyin üstündedir. Adayım kararlıyım. yolumuz açık, geleceğimiz aydınlık olsun” ifadelerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA