TECE’DE NELER OLUYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TECE’DE NELER OLUYOR?


 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Tece Mahallesi’ndeki yapılaşmaya dikkat çekerek ilçede verdikleri bina ruhsatlarının çoğunluğunun bu mahallede olduğuna dikkat çekti. Rusya, Kazakistan, Moldovya, Ukrayna derken Avrupa’dan da insanların ev almak için buraya geldiğini ifade eden Tarhan “İnsanların Tece’de neler oluyor” diyor” şeklinde konuştu.

Hediye Eroğlu

 

Mezitli Belediye Meclisi’nin Şubat ayı birinci toplantısı belediye meclis toplantısında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında söz alan Başkan Tarhan, Mezitli’de çok konuta ihtiyaç olup olmadığının sorgulanması gerektiğini söyledi. TOKİ konutlarının başka konutlardan çokta ucuz olmadığını ifade eden Tarhan, “TOKİ konutlarının dar gelirliye faydası olacak diye sorarsanız çokta ucuz olmuyor. İlk ödemeye bakıyor insanlar. Ödeme artışlarını dikkate almıyorlar. Bana göre TOKİ’nin daire fiyatlarının çok altında fiyata Mezitli’de deniz kenarında daha güzel yerden 2. el ev alırsınız” dedi.

 

“RUHSAT VERDİĞİMİZ BÖLGENİN ÇOĞU TECE’DE”

İllçede konut ihtiyacı olup olmadığı konusunda kendisininde bir araştırma yapmadığını ifade eden Tarhan, “Kentlerde konut ihtiyacı var mı yok mu buna göre plan geliştirilmeli. Bizim arkadaşlar yılbaşında 234 ruhsat verdi. 15 Kasım’dan sonra proje almadık. Çok geleceği için yetiştiremezdik. 234 ruhsatı belli bir daire ve o daireyi 4 ile çarpın. Bir anda ne kadar nüfus geleceğini hesap edin” şeklinde konuştu.

Ruhsat verdikleri binaların büyük bir bölümünün Tece Bölgesinde olduğunu vurgulayan Tarhan, “Yılbaşından sonra rektör anlattı. Evinin yolunun üstünde aynı anda 5-6 tane inşaatın başladığını söyledi. Bu Tece’de ne oluyor? diyor. Herkes Tece’de ne oluyor? diyor. İş oraya geldi” diye konuştu.

 

“RUSYA, KAZAKİSTAN, MOLDOVYA, UKRAYNA’DAN SONRA AVRUPA’DAN DA İNSANLAR EV ALMAK İÇİN GELİYOR”

Mezitli’de çok fazla emlakçı ofisinin açıldığını duyduğunu anlatan Tarhan, “Rusya, Kazakistan, Moldovya, Ukrayna derken şimdi Avrupa’dan da insanlar ev almak için geliyor. İyi kötü mü artık bilmiyorum. Ne getirecek önümüzdeki süreçte. Şu anda Mersin’de hiçbir yerde daha doğrusu Türkiye’de inşaat sektörü durmuş durumda.  Genelde kriz nedeniyle inşaat sektöründe fiyatlar çok çok yükseldi. Demir fiyatı, çimento fiyatı kaç lira oldu” ifadelerini kullandı.

 

“2. EL KONUTLARDA MİLYONLUK RAKAMLAR TELAFFUZ EDİLİYOR”

Tece’de 2.el konut fiyatlarında artık milyonlu rakamlar telaffuz edildiğini vurgulayan Tarhan şunları söyledi: “Daha dün 200-300 bin liradan daire konuşuluyordu. Şimdi Avro ile konuşuyor, İyi mi kötü mü? Ama Mezitli’ye bir hareket getirdi. Ciddi bir şekilde inşaat sektörüne hareket getirdi. Mezitli’nin, Mersin’in bilinen müteahhitleri, Mezitli’de Tece’de başlayacaklar. Merkez’de başlayacaklar var. Yine Tece’de bir başka yer için büyük proje için düşünenler var. Yüksek rakamlarla gidecekler. Bunun iyiliği kötülüğü tartışılır. TOKİ’yi bu çerçevede düşünmek lazım. Mezitli’de tespit edemediğimiz bir değişim var”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA