AKKUYU’DA ÇALIŞAN İŞÇİLER GENTES ÖNÜNDE EYLEM YAPACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU’DA ÇALIŞAN İŞÇİLER GENTES ÖNÜNDE EYLEM YAPACAK


 

Akkuyu Nükleer Santral projesinin ikinci türbin inşaatında çalışırken 2 aydır maaş alamadıkları için iş bırakan 350 işçi haklarını alamadıkları takdirde Gentes firmasının genel merkezinde eylem yaparak seslerini duyuracak. İşçilerin bazılarının üye olduğu Dev Yapı İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut, ödemelerin aksaması ile ilgili soruna çözüm bulunmadığı takdirde şirketin İstanbul’daki genel merkezi önünde eylem yapacaklarını söyledi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Santral projesinde, ikinci türbinini yapan taşeron Gentes Firması’nda çalışan 350 işçinin 2 aydır maaşlarının ödenmemesi nedeniyle başlattıkları eylem sürüyor. İş başı yapan işçiler işe çıkmıyor. 

İşçilerin bazılarının üye olduğu Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası (Dev Yapı İş) Genel Başkanı Özgür Karabulut gazetemize yaptığı açıklamada, Akkuyu Nükleer Santralindeki Gentes firmasında çalışan 350’ye yakın işçinin Aralık ve Ocak olmak üzere 2 aydır maaşlarını alamadığını söyledi. İşçilerin 2 aylık maaşları içeride olduğunu ve verilmediğini ifade eden Karabulut, “Maaşlarını istedikleri için işten atılmakla tehdit ediliyor. Arkadaşlarımız bu gün 6. günde gece ve gündüz vardiyalarında iş bırakma eylemi yapıyorlar. İş başı yapıyorlar ama işe çıkmıyorlar. Üretim yapmıyorlar. Maaşlarının ödenmesini istiyorlar. Şu anki talepleri o. Ancak içerideki barınma koşulları ve yemek koşulları çok kötü. Arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu Silifke’de pansiyonlarda ve evlerde kalıyor. Oralardaki koşullarda çok kötü. Bu koşullara yönelik tepkileri de var ama ilk tepkileri maaşlarının yatırılmaması” dedi.

 

“İŞTEN ATMAKLA TEHDİT EDİYORLAR”

İşçiler maaşlarını isterken işverenin jandarma baskısı ile işten atmakla tehdit ettiğini anlatan Karabulut şunları söyledi: “Buna karşı ses çıkarmaya çalışıyoruz. Kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz. Bugün çözülmezse şirketin İstanbul’daki genel merkezi önünde eylem yapmayı planlıyoruz. Yarın öğle sonraya kadar bakacağız. Çözüm olmazsa kamuoyuna çağrı yapacağız. Hangi kurumlarla gerçekleştirebilirsek ortak basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Şirketle irtibat kurmaya çalışıyoruz. Şirketi aradık bize döneceklerini söylediler ancak şu ana kadar bir dönüş yok. İşçilerin maaşları ödenmediği takdirde işçilerle görüşerek yarın şirketin genel merkezi önünde eylem yapacağız.”   


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA