YEMEK SEPETİ ÇALIŞANLARI KONTAK KAPATTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YEMEK SEPETİ ÇALIŞANLARI KONTAK KAPATTI


 

Mersin’de Yemek Sepeti çalışanları maaş zam taleplerinin yerine getirilmemesi ve özlük haklarının iyileştirilmemesi nedeniyle kontak kapattı. Çalışanlar işverenlerin Ekim ayında verdikleri sözleri yerine getirinceye kadar eylemlerinin süreceğini belirtti.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de Yemek Sepeti ve Banabi çalışanı bir grup taleplerini dile getirmek için Yemek Sepeti Yenişehir Deposu önünde toplandı. Burada işçiler adına basın açıklaması yapan Murat Teker, kendilerinin gece gündüz demeden yollarda emek veren, emekleri karşılığında hakkını isteyen işçiler olduklarını söyledi.  Emeklerinin karşılığını almak için alanda olduklarını anlatan Teker, “Günlerdir başka şehirlerde hakları için mücadele eden arkadaşlarımızı görüyor ve onların direnişine de selam ederek bugün burada mücadelemizi büyütüyoruz” dedi.

 

“İŞVERENLER SÖZLERİNİ TUTMADI”

Ekim ayından bu yana işverenlerin verdiği sözleri tutması için beklediklerini anlatan Teker, “Bunlar bize lütfedilen değil hakkımız olan sözler. Asgari ücretin artışının ardından ona bağlı olmaksızın maaşlarımızda yapılacağı söz verilen zamlar yapılmadı. Üst üste zamlarla patronlar ceplerini doldururken, emeğin sahibi bizler için verilen sözler tutulmadı. 1 Ocak tarihine dek tutulacak dedikleri sözleri önce 31 Ocak’a ertelediler, sonrasında ise adım dahi atmadılar” şeklinde konuştu.

 

“TALEPLERİMİZ GÖRMEZDEN GELİNDİ”

Patronların devlet yoluyla arttırılan yemek ücretlerini bile kendileri yapmış gibi sunmaya çalıştığını vurgulayan Teker şöyle devam etti: “Daha iyi çalışma şartları taleplerimizi sürekli görmezden geldiler. Bizleri kandırmaya, emeğimizi çalmaya, sefalet zamlarıyla oyalamaya çalışanlara karşı bugün bu meydandan sesimizi yükseltiyoruz. Bizler hakkımız olanı istiyor ve alana kadar da vazgeçmiyoruz! Her yerde her alanda birbirimizden güç alıyoruz. Bizimle birlikte başka şehirlerde de direnen işçi arkadaşlarımıza selam olsun.”

 

“MİNİBUM 5 BİN 500 TL MAAŞ İSTİYORUZ”

Teker açık ve net dedikleri taleplerini söyle sıraladı: “Minimum 5 bin 500 TL maaş istiyoruz. Prim ve yan haklarımızda herhangi bir kesinti olmamasını talep ediyoruz. Arkadaşlarımıza mobbing uygulanmamalı, sendikal haklarımız tanınmalı ve hiçbir işçinin işten çıkarılmamalı.”

Tüm taleplerimiz yerine getirelene dek kapattıkları  kontaklar kapalı kalmaya devam edeceğini anlatan Teker, “Haklarımızdan, emeğimizden vazgeçmiyoruz” dedi.

Basın açıklamasından kuryeler motorlarına binerek şehir turu attı. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA