YAĞMUR, SU BASKINI.. HEP AYNI MANZARA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YAĞMUR, SU BASKINI.. HEP AYNI MANZARA!


 

Mersin’de günlerdir aralıksız yağan yağmurun dün akşam saatlerinde şiddetini arttırması ile kentin bir çok bölgesinde yine su baskınları meydana geldi.

GİZEM EKİCİ

 

Mersin Meteoroloji Müdürlüğü’nün yağış uyarısı sonrası şiddetli yağmur hayatı felç etti. Yaklaşık bir haftalık yağmurun dün akşam saatlerinde şiddetini arttırması ile kentin bir çok bölgesinde su baskınları meydana geldi.

 

MAĞDUR VATANDAŞLAR OTELE YERLEŞTİRİLDİ

Kent merkezinde özellikle Akdeniz ilçesinde etkisi yoğun olarak hissedilen yağmur nedeniyle pek çok ev ve iş yerinde su baskınları meydana geldi. Vatandaşların soğuk kış günlerinde büyük mağduriyet yaşamasına neden olan su baskınlarına karşı teyakkuzda bekleyen Akdeniz Belediyesi ekiplerinin müdahalelerde bulunduğu görüldü. 

Belediyenin sosyal medya hesaplarından yapılan bilgilendirmede; “Ekiplerimiz teyakkuzda. Yenimahallede su basan evlere ekiplerimiz anında müdahale ederek, mağdur olan aileleri otele yerleştirdik. Belediyemiz, vatandaşımızın yanında” denildi.

 

BÜYÜKŞEHİR’E ALTYAPIYA YATIRIM ÇAĞRISI

Gerek altyapı yetersizliği gerekse de yağış mevsimi öncesi gereken temizlik, yağmur suyu kanallarının bakım onarımı ve ihtiyaç duyulan yatırımların yapılmaması sonucu hemen hemen her şiddetli yağmurda tekrarlanan görüntüler tepki çekti. Yurttaşlar küresel iklim değişikliğine bağlı, yağışların şiddetinin artması bahanesine sığınan belediyeleri gerekli yatırımları yapmaya çağırdı. Sosyal medyada özellikle Büyükşehir Belediyesine yönelik tepki ve eleştirilerin öne çıktığı görüldü. 

 

YÜKSEKLERDE KARA DİKKAT

Öte yandan Mersin Meteoroloji Müdürlüğü’nün kentin yüksek kesimleri için yaptığı yoğun kar yağışı uyarısı da hala geçerliliğini koruyor. Yağışın devam ettiği yüksek kesimdeki bölgelerde özellikle hayvancılık ve çiftçilik yapan yurttaşlar yolların kapanması, mahsur kalma mağduriyetleri yaşarken, donma riski oluşabilecek diğer afetlere karşı yetkililer vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istiyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA