MERSİN’DEN SAMSUN’A ÇIKARMA ÖNERİSİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DEN SAMSUN’A ÇIKARMA ÖNERİSİ!


 

Samsun’da Atatürk heykeline saldırıya tepkiler artarak devam ederken ADD Mersin Şube Başkanı Adnan Gündoğdu, bunun basit bir heykel saldırısı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyleyerek, “Atatürkçü düşünceye, laikliğe, aydınlanmaya, çağdaşlığa, demokrasiye saldırıya karşı Türkiye ortak bir tepki vermeli” çağrısı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Samsun’da Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 yılında Milli Mücadeleyi başlatmak için kente ayak bastığı noktaya konulan anıt yıkılmak istendi. Atatürk anıtının ayaklarına bağlanan halatın bir araç ile çekilerek yıkılmaya çalışıldığı öğrenildi. Polis heykele saldırıyı yapan kişi ya da kişileri bulmak için güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

 

ORTAK TEPKİ ÇAĞRISI

Saldırıya yönelik tepkiler artarak devam ederken Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şube Başkanı Adnan Gündüğdu’dan tüm Türkiye’ye ortak tepki çağrısı geldi. Gündoğdu, bunun basit bir heykel saldırısı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyleyerek, “Atatürkçü düşünceye, laikliğe, aydınlanmaya, çağdaşlığa, demokrasiye saldırıya karşı Türkiye ortak bir tepki vermeli” çağrısı yaptı.

 

MERSİN’DEN ADD’YE SAMSUN’A ÇIKARMA ÖNERİSİ

Saldırı haberinin duyulmasından sonra çok sayıda vatandaş, anıtın çevresinde nöbet tutmaya başlarken Adnana Gündoğdu, ADD Genel Merkezine, Samsun’da tüm şubelerin katılımıyla ortak bir tepki eylemi düzenleme önerisinde bulundu. Önerisinin genel merkezde görüşüldüğünü söyleyen Gündoğdu, konunun takipçisi olduklarını belirtti.

Samsun'un İlk adım ilçesinde Avusturyalı heykeltıraş Heinrich Krippel tarafından yapılan heykelin, kentin simgeleri arasında yer aldığını ancak anlamının bundan çok daha fazla olduğunu vurgulayan Gündoğdu, tepkinin de buna göre verilmesi gerektiğini aktardı.

 

“ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCEYE SALDIRI”

Gündoğdu, “Bu saldırılan heykelin bir özelliği, anlamı var. Bu heykel sıradan bir heykel değil, Atatürk’ün Samsun’a ilk adım attığı ilk yer orası. Bu heykel kurtuluş, onur anıtı. Yani bu yaşananlar basit bir heykel saldırısı değil, Atatürkçü düşünceye, aydınlığa, cumhuriyete, demokrasiye, laikliğe saldırıdır. Tüm Türkiye’nin bir mitingle buna tepki vermek lazım.

Kurtuluş onur anıtına yapılan bu saldırı kabul edilemez. ADD, Ulusal Kurtuluş Savaşımız’ın simge şehri, Atatürk’ün kutlu yolculuğunun ilk adımı, gençlik ve spor bayramı ile özdeş Samsunumuz da sergilenen bu ihaneti sonuna kadar takip edecek. Bu hainler ve cesaretlendikleri iklimi yaratanlar bilsinler, biz buradayız” dedi.

 

“GÖKTE YILDIZ, DENİZDE KUM TÜKENİR MUSTAFA KEMAL’LER TÜKENMEZ”

Adnan Gündoğdu, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi’nin konuyla ilgili mesajını da yineleyerek, “Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine, Atatürk ilke ve devrimlerine, özellikle Demokrasinin olmazsa olmazı Laikliğe ve Atatürk’ün manevi kişiliğine yönelik saldırıların giderek arttığını üzüntüyle görüyor, kaygıyla izliyoruz.

Bu saldırıların beyinleri yıkanmış kiralık faillerinin; ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyecek kadar vatan ve millet bilincinden yoksun meczupları, alternatif tarih yazıcılığına soyunmuş sözde akademisyenleri, 21. yüzyılda saltanat ve hilafet özlemiyle yanıp tutuşan üniter ulus devlet karşıtı tarih cahillerini baş tacı eden kimi bildik çevrelerden cesaret buldukları ortadadır.

Öte yandan; Mobese kameraları İle her yer ve herkes izlenirken, şehrin ortasındaki Atatürk Anıtı’na kamyonetle yanaşılıp, dakikalarca halatlar bağlanmak ve araçla çekilmek suretiyle gerçekleştirilmeye çalışılan bu saldırının nasıl olup önlenemediği (!) de ayrıca açıklanmaya muhtaçtır.

Atatürkçü Düşünce Derneği; Bütün bu alçak saldırıları olduğu gibi, Ulusal Kurtuluş Savaşımız’ın simge şehri, Atatürk’ün kutlu yolculuğunun ilk adımı, Gençlik ve Spor Bayramı ile onurlanmış Samsunumuz’un Onur Anıtı’na kasteden bu son ihaneti de lanetlemekte, süreci sonuna kadar izlemeyi görevi saydığını kamuoyu ile paylaşmaktadır.

Cümle hainler ve cesaretlendikleri iklimi yaratan aymazlar bilsinler, biz buradayız! Kuvayı milliye şehitlerimizden emanet bu aziz vatanda. Gökte yıldız, denizde kum tükenir Mustafa Kemal’ler tükenmez” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA