“SAKIN GİTMEYİN DEVLET İŞKENCE YAPAR DEDİLER” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SAKIN GİTMEYİN DEVLET İŞKENCE YAPAR DEDİLER”


 

Mersin’de 1992 yılında PKK terör örgütüne katılan bir terörist ikna edilerek teslim oldu. Dağda her gün ölümle karşı karşıya kaldıklarını belirten O.D., sürekli teslim olmayı düşündüğünü ancak dağdakilerin sakın gitmeyin devlet işkence yapar diyerek kandırdığını söyledi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ulusal güvenliğini ve kamu düzenini tehdit eden terör örgütlerinin faaliyetlerinin deşifre edilmesi, kandırılarak ailelerinden koparılan genç ve çocukların tekrar topluma kazandırılması, örgütler içerisinde masumane gibi görünen faaliyetlerle çocuk ve gençlerin kandırılmalarının önlenmesi, örgüte katılanların teslim olmaları konusunda ikna çalışmalarının yürütülmesi ve ceza infaz kurumlarında kalan örgüt mensuplarının topluma kazandırılması amacıyla aile ve birey görüşmeleri devam ediyor. Bu kapsamda Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda, PKK/KCK terör örgütüne 1992 yılında katılan ve silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan aranma kaydı bulunan O.D., ikna edilerek teslim oldu.

 

KARDEŞİNE SARILIP HASRET GİDERDİ

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde kardeşine sarılarak hasret gideren O.D. örgüte katılalı 30 seneyi geçtiğini ve biraz yaşlandığını söyledi. Örgütün ideolojik propagandasına kanarak dağa gittiğini ifade eden O.D. “Oradaki yaşam zor. Hergün ölümle karşı karşıya kalıyoruz. Kaç sefer teslim olmaya niyetim olsa da oradaki örgüt mensupları bize sakın gitmeyin Türkiye Cumhuriyeti sizi yakalan işkence yapar zindana cezaevine koyar ömür boyu cezaevinde kalırsınız dediler. Onlara inanmadım. Ben Mersin’deki emniyet personelinin çabalarıyla onların verdiği güvenle bende onlara güvenerek buraya geldim” dedi.

DİYARBAKIR ANNELERİNE SELAM GÖNDERDİ

Burada örgüt tarafından söylenen işkencenin yaşanmadığını anlatan O.D., “Bana ailesel bir yaklaşım sergilediler. Gayet çok mutluyum. Çok teşekkür ediyorum. Buradaki emniyet müdürlüğüne sonuna kadar teşekkür ediyorum. Diyarbakır annelerine buradan selam gönderiyorum. Oradaki mücadelelerine destek veriyorum. İnşaallah onlarda en kısa zamanda evlatlarına kavuşurlar. Benim yaşadığım mutluluğu onlarda yaşasınlar” diye konuştu.   



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA