ÇİLEK’E VERDİĞİ SÖZÜ TUTAMADI TOPU YİNE MÜTEAHHİTLERE ATTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇİLEK’E VERDİĞİ SÖZÜ TUTAMADI TOPU YİNE MÜTEAHHİTLERE ATTI


 

Büyükşehir Belediyesi’nin Çay ve Çilek Mahallelerinde başlattığı altyapı çalışmaları gecikme nedeniyle eleştiri konusu oldu. Başkan Seçer özellikle Çilek Mahallesi’ne verdikleri sözü tutamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyleyerek, suçu yine müteahhitlere attı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in hizmette en geride kalan bölgelerinden olan Akdeniz ilçesinin Çay ve Çilek Mahallelerini bu defada geciken hizmet mağdur etti.

Büyükşehir Belediyesinin geçen yıl başlattığı kanalizasyon, içmesuyu ve altyapı çalışmaları gecikince yöre sakinleri kazı çalışmaları sonrası yağmur ile çamur deryasına dönen cadde ve sokaklara terk edildi. Geçen yıl bitirilmesi gereken çalışmaların bu yıla sarkması ve özellikle Çilek’te ihalenin geçtiğimiz haftalarda yapılabilmesi Büyükşehir Meclisinde muhalefetin eleştiri konusu oldu.

 

“BEN ARAÇLA GİDİP GELMEKTE ZORLANDIM”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 yılı Şubat ayı Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşiminde AKP Grup Başkanvekili ve Akdeniz Belediye Meclisi üyesi Zafer Şahin Özturhan, bölgeyi gezdiklerini ve içler acısı durumlar gördüklerini söyledi. Özturhan, “Çay ve Çilek Mahallesi’nde altyapı ile ilgili yapılan çalışma çok uzadı. Geçen hafta bu mahallelere gittim. İnsanların beklentisi bir an önce bu kazıların yerlerin asfaltlanması, kaldırımların yapılması. Geçen hafta gittiğimde yağmur yağmıştı ve durum kötüydü. Çay iki hattan oluşuyor. Birincisi demiryolunun alt tarafında kalan kısım ki burada bir çalışma yapılmış. Bir de demiryolunun üst tarafı var ki Çay Mahallesi bölgesinde vatandaşlar çamurdan yürüyemiyorlar. Bununla ilgili çalışma ne zaman bitecek çünkü halk bir an önce sonlandırılmasını istiyor. Ben araç ile gidip gelmekte zorlandım. Vatandaşlar daha büyük sıkıntı yaşıyor” dedi. 

 

ÇALIŞMALAR BİR HAFTA ÖNCE BAŞLADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise yanıtında Çilek Mahallesi sakinlerine verdikleri sözü tutamadıklarını söyleyerek, son durum ile ilgili bilgi verdi.

Seçer, “Çay Mahallesi’nde yani demiryolunun aşağısında biz, bu konu burada konuşuldu. Yanılmıyorsam 8 Ekim'de çalışmaları başlatacağız demiştim. Bir hafta önce çalışmaları başlattık. Her tarafı bugüne kadar bölgenin görmediği bir kalitede asfaltladık. Buyurun gidip inceleme yapabilirsiniz. Orada biliyorsunuz içme suyu şebekesi değişti. Çilek Mahallesi'nde de aynı durum var.

 

“ÇİLEK MAHALLESİNE VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTAMADIK”

Çilek Mahallesi'nde verdiğimiz sözü tutamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Neden olduğunu söyleyeyim. Pandemi dolayısıyla bir kanun çıktı. Müteahhitler işi bırakabiliyor. Uzatma isteyebiliyor. Birçok yasal hak verildi kendilerine. Maalesef diyorum, sonra iptal etmek zorunda kaldık. Feshetmek zorunda kaldık. Teminatını da yaktık müteahhidin. Düktil borular. Bunlar biliyorsunuz peşin satın alınıp, yani olağanüstü bir şey yaptık, adam hak ediş yapıyor, ertesi gün hesabına para giriyor. Yeter ki yapsın, bitirsin diye. ‘Ben boru alıyorum, para lazım’ diyor. Her şeyi yaptık ama bitirilmesinde maalesef başarılı olamadık. Hemen ihaleye çıktık. İhale bitti. Yer teslimi yapıldı 2-3 gün önce sanıyorum. Şu anda müteahhit çalışmaya başladı. Arkadaşlarıma da talimat verdim. Sabah da bu konu konuşuldu. Bu konunun da bugün gündeme gelebileceğini biliyordum. Gidecekler, orada halkla bir toplantı da yapacaklar. Bunu vatandaşlarımıza istem dışı nedenlerle sürenin uzattırıldığını anlatacaklar ve çok kısa bir süre içerisinde, çok süratli bir şekilde de oradaki bu arızaları arkadaşlarımız giderecek” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA