MERSİN SEYREDİYOR GAZİANTEP BOŞ DURMUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN SEYREDİYOR GAZİANTEP BOŞ DURMUYOR


 

Mersin, yıllardır lobi eksikliği nedeniyle Karayollarından hak ettiği hizmetleri almakta başarılı olamazken çevre iller boş durmuyor! Mersin’deki Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü’ne çıkarma yapan Gaziantep lobisi, taleplerini iletti. Mersin’de ise daha önce böyle bir lobinin sergilenmemesi bitmeyen projelerin nedenini ortaya koyar nitelikte oldu.

Hediye Eroğlu

 

Yıllardır bitmeyen ulaşım yatırımları ile Mersin’in trafiği içinden çıkılmaz hal alırken Gaziantep lobisi, Mersin’deki Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü’ne çıkarma yaptı.

Gaziantep Valisi Davut Gül ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in kalabalık bir ekiple Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Fidan'ı ziyaret etti. Gül ve Şahin Gaziantep trafiğini rahatlatmak için yapılan ve yapılması planlanan ulaşım yatırımlarını görüştü.

Ziyarete ilişkin bilgi ve fotoğraflar Gaziantep Belediyesi ve Gaziantep Valiliği’nin sosyal medya hesaplarından şu ifadelerle paylaşıldı. “Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Fidan'ı ziyaret ederek Gazi şehrimizde trafiği rahatlatmak için yapılan ve yapılması planlanan ulaşım yatırımlarını görüştü.”

Karayolları Bölge Müdürlüğü’ndeki görüşmenin ardından Gaziantep Valisi Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin ve Gaziantep Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ  ile birlikte Mersin Valisi Ali İhsan Su’yu da makamında ziyaret etti. Konuklarıyla bir süre sohbet eden Vali Su, ziyaretlerinden dolayı misafirlerine teşekkür etti. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyaretin ardından Vali Gül ve beraberindeki heyet, Mersin’den ayrıldı.

 

MERSİN’DE BÖYLE BİR TABLO GÖRÜLMEDİ

Öte yandan Mersin, bugüne kadar vali ve büyükşehir belediye başkanının kentin ulaşım sorununu görüşmek için böyle bir ziyaretine tanıklık etmedi. 13 milletvekili dahi bir araya gelip fotoğraf veremeyen Mersin’in lobi eksikliği, ihtiyaç duyulan yatırımların alınamaması ve mevcut bitmeyen projelerin tamamlanamamasının nedenini de ortaya koydu.

 

BİTMEYEN PROJELER…

Akdeniz sahil yolu, Adana-Mersin D-400 Karayolunun genişletilmesi, Serbest Bölge Otoban bağlantı yolu, Silifke-Mut-Karaman yolu, Silifke-Gülnar yolu, Liman bağlantı yolu, Okan Merzeci Bulvarı Mezarlık Kavşağı projeleri Mersin’in yıllardır bitirilemeyen ulaşım projeleri olarak dikkat çekiyor. Tüm bu projeler bitirilmeyi beklerken Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in 13 milletvekili bir araya gelip Bölge Müdürlüğü Mersin’de bulunan Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ettiğine şahit olunmadı.

 

“LOBİ GÜCÜ, LOBİ FARKI”

Gazeteci- Yazar Abdullah Ayan, Gaziantep heyetinin Bölge Müdürlüğü Mersin’de bulunan Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü’ne olan ziyareti lobi gücü, lobİ farkı başlığı ila paylaşarak şu ifadeleri kullandı: “Haberden önce küçük bir not: Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü Mersin'dedir ve yıllardır bekleyen ulaşım yatırımlarıyla Mersin trafiği içinden çıkılmaz hal almıştır”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA