ŞİDDETE KARŞI HAREKETE GEÇİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞİDDETE KARŞI HAREKETE GEÇİN!


 

Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen Özgecan Aslan, ölümünün 7. yılında mezarı başında anıldı. Aslan ailesi artan kadın ve çocuk şiddetine tepki göstererek, yetkililere görevlerini yerine getirme çağrısı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin'in Tarsus ilçesinde, 11 Şubat 2015'te okuldan çıktıktan sonra evine gitmek için bindiği minibüste vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, mezarı başında anıldı.

Mersin Şehir Mezarlığı’na giden baba Mehmet ve anne Songül Aslan ile ailenin yakınları, genç kızın mezarı başında dua etti. Bazı aile yakınları, mezardaki anıta sarılarak gözyaşı döktü.

Akbelen Şehir Mezarlığı’nda düzenlenen anma töreninde mezarlıkta görevli imam Fatih Nevruz tarafından dualar okundu. Kadın dernekleri ile siyasi partilerin kadın kolları üyeleri ve vatandaşların da katıldığı törende duygu dolu anlar yaşandı.

 

“KADIN GELECEĞİN GÜNEŞİDİR”

Baba Mehmet Aslan gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bugün Özgecan’ın vefatının 7. yılı. Bütün öldürülmüş katledilmiş kadınlarımızın mekanı cennet olsun. Kabirleri pür nur olsun. Kadın dünyada dişil enerjiyi temsil eden bir varlık. Kadın Allah’ın rahimiyet sıfatıyla onurlandırdığı bir varlık. Kadın olmazsa ise yani dişil güç olmazsa eril güç yani erkek bir hiçtir. Kadın üretkenliğin, kültürün, bilginin, sanatın, geleceğin ışığıdır. Kadın geleceğin güneşidir. Dünyayı aydınlatandır. Dünyayı aydınlatacak olanları yetiştirenlerdir. Dünyada karşılıksız seven, karşılıksız veren bütün cefaları, çileleri çeken, göğüsleyebilen tek varlıktır. Kadın yardır. Kadın topraktır. Kadın vatandır. Kadına şiddet uygulamak, yok etmek demek üretkenliği yok etmek, geleceği, bilgiyi, kültürü, yok etmek demektir. Kadını yok etmek demek, vatanı yok etmek demek. Kadına yapılan saldırı, bizatihi vatana karşı yapılan bir saldırıdır. Ben hiçbir yetkiliden bir şey istemiyorum. Artık isteğim her şeyi hakkıyla bilen, gören, işiten, yalnız sana kulluk eder, yalnız senden yandım ederi buyuran Allah’tan yardım istiyorum. Allah bu vatanın, bu milletin, bu kadınların yardımcısı olsun” dedi.

 

“SESİMİZİ DUYURUMADIK”

Anne Songül Aslan da, acılarının tazeliğini koruduğunu anlatarak, “Acımız ilk günkü gibi hep aynı, hiç bitmiyor. Her dakika, her saniye bu acı içimizde. Çok kötü bir duygu, Allah kimsenin başına vermesin. Allah kadınlarımıza yardım etsin. Yetkililerimize, devlet büyüklerimize hep seslendik. Ama biz demek ki sesimizi duyuramamışız. Duyursaydık bu kadar kadınlarımızın, çocuklarımızın eline dokunulmazdı. Unutmadınız geldiniz Allah hepinizden razı olsun. Unutmadınız Özomu, unutmayacağınızı da biliyorum çünkü Özom suçsuz, günahsızdı. Dolmuşa binip evine geliyordu. Masumdu, akıllı kızımdı. Tüm gençlerimizin, kadınlarımızın, çocuklarımızın Allah yardımcısı olsun” dedi.

 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Aslan ailesinin 11 Şubat 2015'te, 19 yaşındaki kızları Özgecan'dan haber alamaması üzerine polise başvurmasının ardından başlatılan aramalar sonucunda, iki gün sonra genç kızın cansız bedeni bulunmuştu.

Gözyaşlarının hiç durmadığı cenaze töreninde Özgecan'ın tabutu kadınların omuzlarında yükselirken, tüm Türkiye Mersin'deki acıya ortak olmuştu.

Yürütülen soruşturma kapsamında genç kızın, arkadaşıyla vakit geçirdiği alışveriş merkezinden çıktıktan sonra evine dönmek için bindiği minibüste öldürüldüğü belirlenmişti. Zanlılar, aracın sürücüsü Ahmet Suphi ve babası Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe kısa zamanda yakalanarak tutuklanmıştı.

Kadına yönelik şiddete tepkinin adeta "çığ gibi" büyüdüğü olayın ardından Tarsus'ta görülen dava süreci de kamuoyu tarafından yakından takip edilmişti.

Tutuklu sanıklar Ahmet Suphi ile babası Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe, yargılama sonucunda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Adana F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü bulunan Ahmet Suphi ile babası Necmettin Altındöken, tutuklulardan Gültekin Alan'ın 11 Nisan 2016'da silahlı saldırısına uğramıştı. Suphi Altındöken saldırıda hayatını kaybetmiş, babası ise ağır yaralanmıştı.

 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA