AKDENİZ MECLİSİNİ SPOR BİRLEŞTİRDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ MECLİSİNİ SPOR BİRLEŞTİRDİ


 

Meclis toplantılarında sert tartışmaların yaşandığı Akdeniz Belediye Meclis’nde bu defa sporun birleştirici gücü etkili oldu. Meclis üyeleri Huzurkent ve Tırmıl Tepe’ye yapılacak spor tesislerine oy birliği ile evet derken MHP’li Tufan Nenni, önceki meclis toplantılarında sürekli hedefine koyduğu CHP ve HDP’li meclis üyelerine bu defa teşekkür etti. Başkan Gültak ta emeği geçen meclis üyelerine teşekkür etti.

Hediye Eroğlu

Akdeniz Belediye Meclisi’nin Şubat ayı 2. Oturumu Belediye konferans salonunda yapıldı. Daha önceki toplantılarda zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı mecliste sporun birleştirici gücü bir kez daha ortaya çıktı.

Mülkiyeti Akdeniz Belediyesine ait Huzurkent’teki 2 bin 545 metre kare yüzölçümündeki taşınmazın yerine, 250 seyirci kapasiteli spor salonu yapılmak şartıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne 15 yıllığına bedelsiz tahsisinin yapılması ve  yine mülkiyeti Yalınayak Mahallesi (Tırmıl Tepe) civarında bulunan 37 bin 270 metre kare yüzölçümündeki taşınmazın, 15 bin metrekarelik kısmına Gençlik Merkezi ile Açık ve Kapalı Spor Tesisleri yapılmak şartıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne 15 yıllığına bedelsiz tahsisinin yapılması teklif meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

                                                               

“BURALARDAN ŞAMPİYONLAR ÇIKACAK”

Teklif ile ilgili söz alan CHP Grup Sözcüsü Muhittin Ertaş, “Huzurkent’te böyle bir spor salonunun yapılmasından duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek istiyoruz. Buradan çok iyi şampiyonlar, sporcular pehlivanlar yetişecektir. Memleketimize ve sporumuza hizmet edecektir. Bu konuna çok memnunuz. Tırmıl Tepe önündeki belediye arazimizin  15 dönüm alanı Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne gençlik merkezi yapmak için tahsis ediyoruz. Bundan da memnunuz. Akdeniz ve mahallelere güzel hizmet yapılacaktır. Teklif 25 yıl olarak komisyona gelmişti. 15 yol olarak kısaltıldı. Bu komisyonda olumlu bulunuldu. 25 yıl uzundu 15 yıl makul bir süre olmuş” dedi.

 

“HALKIN YARARINA HER KONUDA DESTEK VERİRİZ”

HDP’li Ali Tanrıverdi’de Huzurkent’e güzel bir alan kazandırıldığı için duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Halkın yararına olan her konuda grup olarak sonuna kadar destek vereceğimizi başından beri ifade ediyoruz. Bu destek bu irademizin bir sonucu” şeklinde konuştu.

 

NENNİ BU DEFA HDP VE CHP’Lİ ÜYELERE TEŞEKKÜR ETTİ

MHP’li Tufan Nenni ise “Huzurkent’te spor salonu yapılması için onay veren bu işe ilgi gösteren hem HDP hem de CHP grubuna ve Cumhur ittifakı grubuna teşekkür ederim. Zor bir süreçten geçtik. Bir buçuk yıldır bu işin peşinde idik. Başkanımız öncülük etti. Burası ilk önce dere yatağı idi. Borcu vardı alanımız yetersizdi. Plan tadilatı yaptık. Bu hafta Huzurkent bir dünya ikincisi çıkardı. Siz bu desteği verdiğiniz sürece ilk fırsatta bir olimpiyat şampiyonu da çıkaracağız” diye konuştu.

 

 “TOKİ KONUTLARININ YANINA DA BÖYLE TESİSLER YAPILSIN”

CHP’li Meclis üyesi Serhat Servet Dövenci ise “Belediyenin bütçesinden para çıkmadan böyle tesisin yapılması  takdire şayan bir durum. Çay Mahallesi TOKİ konutlarını böyle tesisler yapılabilir mi? Geçmişte sportif başarılarımı bu tip spor salonlarına borçluyum. Geçmişte çok insan boş işlerle ugraşırken biz Mersin’in bazı gençleri ile bu tür spor salonlarında sosyalleştik. Ben bunu ciddi yaşadım. Basketbol sayesinde benim hayat görüşüm düşüncem toplumsal  yaşama bakışım çok farklı oldu. Bunu yaygınlaştırmalıyız. Gençler boş kaldığı zaman uyuşturucu illetine bulaşabiliyor. Kahvehanelerde boş zaman geçiriyor. Sosyalleştirme anlamında sporun önemi var. TOKİ’nin yapacağı alanlara böyle tesisleri yapılması şartı konulsa güzel olur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

“30 MİLYONUN ÜZERİNDE BİR YATIRIMA EVET DEDİK”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ta meclis üyelerine teşekkür ederek başladığını konuşmasında “Hepimiz  Akdeniz’de yaşayan halkların refahı mutluluğu için gidecek hizmet için siyaset  yapıyoruz. 30 milyonun üzerinde bir yatırıma evet demiş olduk. Ciddi bir para ciddi bir yatırım” dedi.

 

“HUZURKENT’TE GÜREŞ DAMARI VAR”

Huzurkent’te bir güreş damarının bulunduğunu anlatan Gültak şunları söyledi: “Şampiyonlar çıkıyor. Bu salon ilkel bir salondu. Çok daha güzel bir salon olacak. 15-20-30 yılda bir bile bir dünya ve olimpiyat şampiyonu çıkarsak bile yeter. Huzurkent’e hayırlı olsun. Tırmıl Tepe’de yapılacak tesis bir çok mahalleyi ilgilendiriyor. Özgürlük, Çay ve diğer mahalleleri ilgilendiriyor. Ortada bir yer. Biz burada yatay spor tesisleri kazandıracağız. Biz o bölgenin yeşil kalmasını istiyoruz. Halka açık bir yer olacak. Amatör liglerin oynanabileceği güzel bir spor sahası olacak. Biz geçen sene Spor Toto üzerinden çok tesis yaptık. Bunları tekrar almak için ısrarcı olmak lazım. Belediyenin ve halkın kullanımında hiçbir sıkıntı olmayacak. Protokolü ona göre yapacağız. Parası hazır proje hazır. Hızlı bir şekilde ihaleye geçilecektir. Yardımlarını tüm Akdeniz halkı unutmayacaktır. Bu tesisler 1 yada bir buçuk yıl içinde biter. Hepimiz faniyiz, Akdeniz Belediyesi mahşere kadar kalacak ve bu tesislerde kalacak. Güzel hizmetlere meclis olarak imza attığımız için teşekkür ediyorum.”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA