BAKANLIKLAR TOPU BİR BİRİNE ATIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAKANLIKLAR TOPU BİR BİRİNE ATIYOR!


 

Akkuyu Nükleer Güç Santralinde yaşandığı iddia edilen iş cinayetleri ve bunların saklanmasına ilişkin sorulara bakanlıktan, soruşturmanın sürdüğü, sahada 302 iş güvenliği uzmanı çalışmakta ve günde iki defa denetim yapıldığı açıklaması geldi. Ancak bakanlık detaylı bilgi için topu Çalışma Bakanlığına attı.

HEDİYE EROĞLU

 

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan’ın, Ocak ayında verdiği; Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde yaşandığı iddia edilen işçi cinayetleri ve bunların saklanmasına ilişkin soru önergesine Enerji Bakanlığı’ndan yanıt geldi.

Önergesinde, Akkuyu Nükleer Santralinde Kasım 2021'de yaşamını yitiren 3 işçiyle birlikte çalışmalara yeni bir skandal eklendiğini savunan Turan, işçilerin ölümünün kamuoyundan saklandığını belirtti. “Hatta yaşamını yitiren işçilerden Emrah Ballı'nın ölüm belgesi alınmadan, nasıl öldüğü araştırılmadan defnedildiği yönünde iddialar mevcut” diyen Turan, böylesine skandal bir iddianın gerçek olup olmadığının araştırılması ve sorumlular hakkında derhal inceleme başlatılması gerektiğini söyledi.

Turan ayrıca önergesinde şu sorulara yanıt istedi; “Akkuyu Nükleer Santralinde iş cinayetiyle yaşamını yitiren işçilerden Emrah Ballı'nın ölüm belgesi alınmadan hızlıca defnedildiği iddiaları doğru mudur?

Akkuyu Nükleer Santrali yapımına başlandığı tarihten itibaren kaç işçi yaşamını yitirmiş kaç işçi yaralanmıştır?

Akkuyu Nükleer Santrali proje yönetimi tarafından işçilerin sendikal hak başta olmak üzere çalışma koşullarının iyileştirilmesi konusundaki taleplerinin karşılanması için herhangi bir girişiminiz olacak mıdır?”.

 

ENERJİ BAKANLIĞI TOPU ÇALIŞMA BAKANLIĞINA ATTI

Milletvekili Turan’ın sorularına bir ay sonra Enerji Bakanlığından yanıt geldi.Bakanlık yanıtında, Emrah Ballı’nın yaşamını yitirmesine ilişkin soruşturmanın sürdüğünü belirterek, “Akkuyu Nükleer Güç Santralı (NGS) inşaat sahasında önergede adı geçen kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin adli süreç devam etmektedir.

Akkuyu NGS inşaatı iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına uygun olarak yürütülmekte olup, Proje Şirketi ve yüklenici firmaların bünyesinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevli 302 iş güvenliği uzmanı çalışmakta ve günde iki defa denetim yapılmaktadır. Önergeye konu diğer hususlara ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan bilgi alınmalıdır” diyerek topu çalışma bakanlığına attı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA