ŞİŞECAM İŞÇİSİ HAKKINI İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞİŞECAM İŞÇİSİ HAKKINI İSTİYOR


 

Şişecam işçilerini kapsayan ve Mersin’de ise Anadolu Cam ile Trakya Cam sanayi işçilerini ilgilendiren Cam Grup Toplu Sözleşmesi süreci devam ediyor. Şişecam 2021’in 4. çeyreğindeki kârını yüzde 272 artırırken, işçilere henüz ücret zammını açıklamadı. Mersin’de 950 üyesi bulunan Kristal İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ahmet Yasin Özdemir, “Talebimiz; ülkede yaşanılan ağır ekonomik krizle birlikte eriyen ücretlerin ve dolayısıyla düşen alım gücünün telafi edilmesidir” dedi.

Hediye Eroğlu

 

Kristal İş Sendikası, Şişecam işvereniyle imzalanması planlanan 27. Dönem Cam Grup Toplu İş Sözleşmesi’nde ücret zammı taslağını açıkladı. Taslakla ilgili şubelerde işçilerle yapılan görüşmeler sonucunda ilk 6 ay için 12,5 TL/saat, ikinci 6 ay için ise ilk 6 ayda gerçekleşecek enflasyon ve bu enflasyonun yarısının toplanmasıyla bulunacak oranda zam talep etmeye karar verdi.

Taslağın işverene sunulması için Aralık ayı enflasyon rakamının açıklanmasını bekleyen sendika, çıkan enflasyon oranına göre taslağı güncelleyerek, ilk 6 ay için yüzde 75, ikinci 6 ay için de çıkacak yeni enflasyon rakamında bir oran ile artı bunun yüzde 50’si oranında zam isteme kararı aldı.

Şişecam’ın Eskişehir, Bursa, Mersin, Yenişehir, Trakya, Balıkesir, Polatlı ve Bilecik’te bulunan fabrikalarında çalışan işçileri ilgilendiren Cam Grup Toplu Sözleşmesi ile ilgili görüşmeler devam ediyor.

 

“DÜŞEN ALIM GÜCÜ TELAFİ EDİLSİN”

Mersin’de 950 üyesi bulunan Kristal İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ahmet Yasin Özdemir, sözleşme süreci ile ilgili gazetemize bilgi vererek, taleplerini anlattı.

Şişecam ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin 27’incisinin yapıldığını aktaran Özdemir, işverenle 27 Ocak 2022’de ilk görüşmenin yapıldığını aktardı. 5 bin 800 cam işçisi için yapılan görüşmelerde ücretlerine ilk 6 ay için 75, ikinci 6 ay için enflasyon+enflasyonun yüzde 50’si oranında zam istediklerini ilettiklerini bildiren Özdemir, “Talep ettiğimiz ücretin gerekçesi, ülkede yaşanılan ağır ekonomik krizle birlikte eriyen ücretlerin ve dolayısıyla düşen alım gücünün telafi edilmesidir” dedi.

 

“GÖRÜŞMELER OLUMLU GEÇİYOR”

Görüşmelerde şuana kadar 17 maddenin ele alındığını söyleyen Özdemir, “Şuana kadar 17 madde geçti. Bu maddelerin tamamı idari maddelerdi, henüz ücretlerle ilgili maddelerin görüşmelerine geçilmedi. Ancak görüşmeler olumlu havada geçiyor. İlk görüşmelerde işveren yeni yapacağı yatırımlarla ilgili bilgi paylaştı, biz de yeni dönem için beklentilerimizi ilettik, işveren ücretle ilgili talebimizi yüksek bulduğunu söylemekle birlikte müzakere edilebileceğini söyledi. Henüz ücretlere geçilmediği için işveren ücretlerle ilgili bir teklifte bulunmadı” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA