YENİLENEN SU SAYAÇLARI FATURA YÜKÜNÜ ARTTIRDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİLENEN SU SAYAÇLARI FATURA YÜKÜNÜ ARTTIRDI!


 

Mersin(de MESKİ’nin 20 bin aboneye ait su sayaçlarını akıllı dijital bir model ile yenileme çalışmansın başlaması ile fatura yükü arttı. Tepkiler üzerine süreç durdurulurken Mersin’de 20 bin abonenin su sayacının yenilenmesi planlanıyor.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğünce, akıllı sayaç kullanımı için yenileme çalışmaları 3 bölgede başlatıldı.

Piyasada tanesi 605 TL olan akıllı sayaçlar için MESKİ’ye 2 yıldan az süre aboneliği bulunanlar ödeme yapmazken, 2-7 yıl arasındaki abonelerden 119 TL, 7 yıldan fazla abonelerden ise 239 TL alınıyor.

Ancak sayaç yenileme çalışması zamlar ile artan hayat pahalılığı nedeniyle tepkiye neden oldu.

 

VATANDAŞIN SIRTINA FATURA YÜKÜ BİNDİ

Konu Mersin Büyükşehir Belediyesi Ocak Şubat ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda gündeme getirildi.

Meclisin dilek ve öneriler bölümünde söz alan MHP’li Mahmut Tat, su sayacı yenileme ücretinin ciddi bir fatura bedeli ağırlığı oluşturduğunu söyleyerek, vatandaşların şikayetlerini anlattı.

Konuyu MESKİ Genel Müdürü ile görüştüğünü ifade eden Tat, “Vatandaşlara anlatmaya çalıştık. Burada ben şunu talep ediyorum. Tabi bu yine meclisin alacağı bir karar değil ama su sayaç paralarının faturalara bölüştürülerek, 12 ay taksitle tahsil edilmesini halkımız adına rica ediyoruz. Vatandaşlarda dijital ortamda su sayaçlarını okunması imkanına kavuşmuş olur” dedi.

 

FATURA YÜKÜNE MÜDAHALE EDİLDİ

Tat’a cevap veren Başkan Vahap Seçer ise su sayaç değiştirme çalışmalarının aylar önce başladığını bu bu kararı yeni vermediklerini söyledi. 2020’de başladıkları bir çalışma nihayete erdiğini ifade eden Seçer, “Alım prosedürlerini yerine getirdik ve yeni yıl itibariyle de bu saatler eskileri ile değiştirilerek, yenilenmeye başladılar. Uzaktan okumalı sayaçları Menteş’te başlattık. Karar eski uygulama yeni. Öyle bir döneme denk geldi ki her şeyin ateş pahası olduğu, herkesin hayat pahalılığından şikayet ettiği bir döneme geldi. Elektrik faturalarının ağır geldiği bir dönemde su faturaları ağır geldi. Ben de hemen müdahale ettim” şeklinde konuştu.

 

20 BİN SAAT DEĞİŞECEK

Akıllı sayacın piyasa bedelinin 605 TL olduğunu ifade eden Seçer, “Uzaktan suyu kesebiliyor açabiliyor veya arızayı görebiliyoruz. İki yıldan az sürede aboneler için zaten bedel almıyoruz. 2-7 yıllık sayaçlar için amortismanı düşüyoruz. 2-7 yıl arasında 119 TL alıyoruz, 7 yıldan fazla ise 239 TL alıyoruz. Bu ücretlerin 8 taksitte ödenmesi için harekete geçtik” dedi.

Duyar duymaz kendisinin de rahatsız olduğunu ifade eden Seçer şunları söyledi: “Ama geçen yıl ben de her şeyin bu dönem bu kadar el yakacağını tahmin edemezdim. Şuanda değiştirme işlemini durdurduk çünkü sistemde değişiklik yapacağız. Vatandaşımızın üzerine yük gelmesin diye arzu ediyoruz onun için de bedelini biz ödüyoruz. Mersin’de yaklaşık 20 bin saat değişecek.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA