“BU FATURALAR ÖDENMEZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BU FATURALAR ÖDENMEZ”


 

Elektrik zamların geri çekilmesi için dava açacak olan Sol Parti Yoğurt Pazarı civarında başlatılan imza kampanyasına destek istedi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de Sol Parti tarafından elektrik zamlarının geri çekilmesi için dava açacak. Bunun için Yoğurt Pazarı’nda başlatılacak imza kampanyası öncesi basın açıklaması yapıldı.

Sol Parti İl yöneticisi Çağdaş Oğul Arı burada yaptığı açıklamada, “Bu kış böyle geçmez, bu faturalar ödenmez enerji şirketlerinden davacıyız! Enerji şirketleri daha çok kar etsin diye elektrik faturalarımız ikiye üçe katlandı” dedi.

 

“ADİL OLMAYAN FATURALARI REDDEDİYORUZ”

Tükettikleri elektriğin kat be kat fazlasını ödemek zorunda bırakıldıklarını ifade eden Arı,

“Bu adil olmayan faturaları reddediyoruz. Hayat pahalılığı altında zaten geçinemeyen milyonlar olarak bu faturaları ödeyecek gücümüz de yok. 2021 yılında 5 milyon ailenin elektriği kesilmiş; zamlar sonrasında bu oranın ikiye üçe katlanacağı da açıktır. Enerji bir insan hakkıdır; hiç kimse bu haktan mahrum bırakılamaz. Zamlar derhal geri alınmalıdır. Zamların geri çekilmesi için enerji şirketlerine DAVA açıyoruz. Bu metni imzalayarak davaya güç verebilirsiniz. Birlik olalım ki gücümüzü görsünler; birlik olalım ki bu halkın bir avuç enerji şirketi patronuna boyun eğmeyeceğini anlasınlar. 24 Şubat Perşembe günü enerji şirketlerine açacağımız davayı güçlendirmek için imza vererek destek olabilirsiniz” şeklinde konuştu.

 

“KDV SIFIRLANMALI”

Arı acil taleplerini şöyle sıraladı: “Zamlar derhal geri çekilmelidir. Elektrik yardım uygulamasında 150 kWh sınırı aylık 230 kWh'a yükseltilmelidir. Konutlarda elektrik, doğalgaz ve suya yansıyan KDV sıfırlanmalıdır.  Enerji bir insan hakkıdır; faturasını ödeme güçlüğü çekenlerin elektriği, gazi ve suyu kesilmemelidir. Kalıcı çözüm için enerji şirketleri derhal kamulaştırılmalıdir. Enerji bugün kamu hizmeti olarak sunulursa 100 TL olan fatura anında 25 TL'ye düşecektir. Enerji Üretimi Kamu Hizmeti Olarak Doğa ve Yurttaş Yararına Yapılmalıdır. İnsanlığın ve doğanın ortak mirası olan enerjinin üretim maliyeti yoksul halkın ve doğanın sırtından alınmalıdır. Emeğimizi ve doğanın zenginliğini enerji şirketlerine akıtmaktan vazgeçilmelidir. İklimin, gıdanın, yaşamın geleceğini korumak mümkün. Enerjiyi, temiz, ucuz, sağlıklı, güvenli üretmek ve tüketmek istiyoruz. Bunu istemeyen enerji şirketleridir. Bu nedenle, enerji şirketleri hemen: kamulaştırılmalıdır. Enerji üretimi, kamu hizmeti anlayışıyla, bedelsiz, katılım payı temelinde, doğanın ve yurttaşların yararına yapılmalıdır. Özelleştirilmiş tüm kurum ve varlıklarımızı geri almak; eğitimin ve sağlığın herkes için hak olduğu; herkesin gida, barınma, enerji başta olmak üzere temel insani ihtiyaçlarının karşılandığı; işçinin emekçinin söz sahibi olabildiği eşitlikçi ve özgürlükçü bir geleceği kurmak için Sol Parti'de örgütlenmeye çağırıyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA