ÖĞRETMENLERDEN MESLEKİ BİLGİ TOPLANTISINA YOĞUN İLGİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖĞRETMENLERDEN MESLEKİ BİLGİ TOPLANTISINA YOĞUN İLGİ


 

Haber Merkezi

 

Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Mersin İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Mesleki Bilgi Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri Alt Çalışma Grubu toplantısı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve Mersindeki çeşitli okullarda görev yapmakta olan 300'ün üzerinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğretmeninin katılımıyla bir video konferans programı üzerinden gerçekleştirildi.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlunun talimatlarıyla yapılan toplantıya Mersin İŞKUR’dan  İl Müdür  Yardımcısı Ercan Gön, Şube Müdürü Suat Karlıdağ, Şube Müdürü Orhan Durmaz, Şube Müdürü Umut Yücel, Şef Emrah Çakar ile Meslek danışmanları Beril Büyükoflaz, Abdurrahim Algün, Süleyman Erkan Şanlı ve Kubilay Baransel katıldı. Açılış konuşmasını yapan İŞKUR Mersin İl Müdür Yardımcısı Ercan Gön, öğrencilerin ilgi, yetenek ve kişilik tiplerine uygun doğru mesleği seçmelerinin iş hayatında daha başarılı olmalarını sağlayacağı gibi ülke ekonomisine de olumlu etkilerinin olacağını ifade etti. Amaçlarının İŞKUR olarak öğrencilerin doğru mesleği seçme noktasında farkındalık kazanmalarını sağlayarak gelecekteki iş hayatları hakkında daha bilinçli kararlar almalarına yardımcı olmak olduğunu belirten Gön, bu kapsamda yapılan çalışmaların etkin olması temennisinde bulunarak 2021 yılı faaliyet sonuçlarını paylaştı.

Toplantıda konuşma yapan Mersin İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Duman İŞKUR ve diğer paydaş kurumlarla önümüzdeki dönemde yapılacak işbirliklerini geliştirmek istediklerini belirterek Meslek seçimi konusunda İŞKUR uzmanlarının sahadaki tecrübelerini öğrencilere aktarmalarının çok önemli olduğunu, velilerin ve öğrencilerin meslek seçimi konusunda bilinçlendirilmesi hususunda İŞKUR ile işbirliğine önümüzdeki dönemde de devam edileceğini söyledi.

Açılış konuşmalarından sonra Meslek Danışmanı Beril Büyükoflaz  ”Meslek Seçiminin Önemi, CV Hazırlama, Mülakat Teknikleri ve Beden Dili, Meslek Tanıtım Günleri, Meslek Bilgi Kitapçıkları, Mesleki Yönelim Test Bataryası” konularında sunum yaparak meslek danışmanlığı, meslek seçimine destek seminerleri, veli toplantısı, iş gücü piyasasına hazırlık eğitimleri gibi hizmetlerle öğrencilerin doğru mesleği seçmeleri ve iş gücü piyasasına daha hazır bir şekilde iş hayatına atılmaları hususunda İŞKUR tarafından verilen hizmetlerin önemine dikkat çekti. Ayrıca meslek seçmenin yanında öğrencilerin mezun olduktan sonra İŞKUR faaliyetlerinden nasıl yararlanacakları hususunda bilgilendirilmelerinin önemine değindi

İŞKUR’un aktif iş hayatında olduğu kadar öğrenim hayatında da aldığı rolün önemine dikkat çeken Büyükoflaz, okullarda yapacağı çalışmalarla Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğretmenlerinin önemli bir paydaşı olduklarını, yıl boyunca farklı etkinlik ve projelerde birlikte çalışabileceklerini belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA