CHP GENÇLİĞİ SALDIRIYA TEPKİLİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP GENÇLİĞİ SALDIRIYA TEPKİLİ


 

CHP’nin Mersin’de görev yapan önceki dönem gençlik kolları başkanları yayınladıkları mesajlarla olayı kınayarak, sert tepki verdiler.

HEDİYE EROĞLU

 

Gazetemize yönelik saldırıyı gerçekleştirenlerin en başında gelen mevcut CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Alkım Sümer’in koltuğu emanet ettiği önceki dönem CHP Mersin Gençlik Kolları İl Başkanı Ethem Güzel de olayı kınadı.

Güzel, “Önceki dönem CHP Mersin Gençlik Kolları Başkanı olarak, eleştiri ifade özgürlüğünün vazgeçilmez bir unsurudur ve herkesin eleştirmeye hakkı vardır. Fakat bu hakkın küfür ve hakaret etme özgürlüğünü içermediği gibi hele fiili kuvvete başvurma olanağını tanımadığı açıktır. Bu bakımdan, ancak suç işlemeden, her türlü eleştiri hakkının kutsal olduğuna inanıyor, son günlerde yaşanan olaylardan dolayı üzüntü duyduğumu bilmeni istiyorum. Bir daha böyle olaylar yaşanmamasını temenni ediyorum” dedi.

 

“AKP’NİN BİR DİĞER ÖRNEĞİ HALİNE GELECEK DAVRANIŞLARDAN KAÇINMALIYIZ”

CHP Mersin İl Eski Gençlik Kolları Başkanı Çağlar Uz da, “Görsel veya yazılı basın organları, taraflı yada tarafsız, doğru yada yanlış haber yapabilir. Eğer bir iftira var ise şayet bunun hesaplaşma yeri hukuk zeminde olmalıdır. Hak ve adalet, hukuk zemininde aranır. Elbette yanlışlar protesto edilebilir, elbette itiraz edebilir, şayet bu eylemler Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığımız diye tanımladığı Türk genci tasvirine uymalıdır. AKP, kendi kadrolarını ve devlet memuru statüsünde yaptığı kadrolaşmada likiyat aramazken, bizler de bu durumu sonuna kadar eleştirirken, AKP’nin bir diğer örneği haline gelecek davranışlardan kaçınmalıyız.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları üyesi olmak, daha da ilerisi bu organda yönetici, öncü vasıfla olmak çok daha fazla sorumluluk gerektirir. Bizler bu sorumlulukları verirken liyakatı esas almalıyız. Aksi takdirde yozlaşmaktan öteye gidemeyiz” dedi.

 

“AKP VE MHP’YE NE BİLİM ÜLKÜ OCAKLARINA FİLAN ÜYE OLUN”

Önceki dönem CHP Mersin Büyükşehir ve Mezitli Meclis Üyesi ve CHP Mezitli Gençlik Kolları Başkanı Kemal Tuncer, “Siyaseti kaba kuvvet yapmak istiyorsanız AKP ve MHP’ye ne bilim Ülkü Ocaklarına filan üye olun. Yakıştıramadım” dedi.

 

“ARAMIZA SIZMIŞ BİRİLERİ BİZİ ASLA TEMSİL EDEMEZ”

CHP Mersin Gençlik Kolları eski Başkanlarından Mustafa Oğuz da, “Eskimiş bir gençlik kolları başkanı olarak, öncelikle tüm basın emekçilerinden özür diliyorum. Biz; tam bağımsız demokratik, laik, çağdaş Türkiye özlemiyle yanıp tutuşurken, aramıza sızmış birileri bizi asla temsil edemezler. Biz yürürsek büyük yürürüz” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA