“HİÇ KİMSE BASINI SUSTURAMAZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HİÇ KİMSE BASINI SUSTURAMAZ”


 

CHP Mersin Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz öncüğünde düzenlenen yumurtalı ve boyalı saldırı sonrası AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan gazetemizi ziyaret ederek “Çirkin saldırı kınıyoruz, kimse basını susturamaz” dedi.

Hediye Eroğlu

CHP Mersin Gençlik Kolları üyeleri tarafından yumurtalı ve boyalı saldırı sonrası gazetemize yönelik destek ziyaretleri sürüyor. AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan da gazetemizi ziyaret ederek gazetemizin sahibi İbrahim Aslan ve genel koordinatörümüz Yüksel Ekici’ye geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Özkan ziyarette yaptığı açıklamada, “Uğradığı saldırı neticesi Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Ekici ve gazetenin sahibi İbrahim Aslan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletmek amacıyla buradayız. Basın mensuplarının önemini bilirsek baş tacı ederiz. Önemini bilmezsek işte böyle çirkin saldırılar yaparız. Basın mensubu taraf tutmaz. Basın mensubu ne görürse onu yazar. Yazması da gerekir. Basın mensuplarının bizim hoşumuza gideni ve bizim memnun olacağımız haberleri yapması mümkün değil. Biz nasıl siyasetçi, esnaf olarak işimizi yaparken herkesi memnun edemiyorsak bütün insanları memnun etmesi mümkün değil. Birilerinin hoşuna gitmeyecek yazı yazacak haber yapacak. Bizler yapılan haberlere yazılan yazılara saygı duymalıyız. Lehimize çıkan haber hoşumuza giderken aleyhimize çıkana karşı saldırgan olmamalıyız” dedi.

 

“KİMSE BASINI SUSTURAMAZ”

Ülkede demokrasi ve basın özgürlüğü olduğunu bu nedenle kimsenin basını susturamayacağını anlatan Özkan, “Biz basının sürekli bizim hakkımızda olumlu haber yapmasını bekleyemeyiz. Basın gördüğünü yazar. Basın gördüğünü yayınlar. Basın mensupları zaman zaman zor şartlar altında görevini yapan onurlu mesleğin mensuplarıdır. Düşünün bir savaşta muhabirlik yapıyor, diğer tarafta bir çok olayda gerektiğinde hayatını tehlikeye atan basın mensuplarına saldırı düzenlenmesi ve çirkince saldırı yapılması hiçbir zaman kabul edilemez. Dolayısıyla kim olursa olsun hangi siyasi partinin mensubu olursa olsun biz bu çirkin saldırıyı lanetliyoruz. Biz bu çirkin saldırı kınıyoruz” dedi.

 

“MERSİN’İN KARDEŞLİĞİNİ KİMSE BOZAMAZ”

Bu bağlamda grup başkan vekilleri Bülent Turan’ın TBMM’de saldırıyı dile getirerek kınadığını anlatan Özkan, “Grup başkanvekilimize teşükkür ediyoruz. Burada gazetenin bütün çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Mersin’in birliğini beraberliğini kardeşliğini hiç kimsenin bozmaya gücü yetmeyecektir. Biz birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi, siyasi görüşümüz dünya görüşümüz, mezhebimiz, kültürümüz ne olursa olsun güçlü bir şekilde sürdüreceğiz. Mersin’imiz Edirne’den Kars’a kadar bütün zenginlikleri bir arada barındıran Türkiye aynası bir kentimiz. Biz burada birliği beraberliği güçlü kardeşliği sağlamışız. Bunu hiç kimse bozamayacak” ifadelerini kullandı.

 

“PROTESTONUN ŞİDDETİ DÖNÜŞMESİ KİMSEYE YAKIŞMAZ”

Gazetemizin Genel Koordinatörü Yüksel Ekici ise “Adalet orada duruyor, haberde yanlış varsa bunun yolları var, açıklama yaparsınız. Tekzip gönderirsiniz. Mahkemeye verirsiniz. Bu gençler gazetemizin önüne gelse bir basın açıklaması okusalardı hatta birde yuh çekselerdi hiç üzülmezdik. Herkes protesto hakkını kullanabilir. Ama şiddete dönüşünce kimseye yakışmaz. Hoş olmayan görüntüler ortaya çıkması güzel olmadı” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yaptıkları haberle CHP Gençlik Kollarının ve belediye çalışanlarının protestocular içinde yer almasının ne sorulması gerektiğini anlatan Ekici şunları söyledi:

 

“HAKSIZLIK KARŞISINDA İNSANLAR SUSMUYOR”

“Biz Mersin’deyiz Mersin ile ilgili haber yaparız. Eksiklikleri yanlışlara dikkat çekeriz. Çekmek zorundayız işimiz bu. Biz bunu dile getirmişiz. Bir ihale ile ilgili gerekli işlemin yapılıp yapılmadığını sorarız. Bunun karşılığı bir partinin gençlik kollarının kapımıza dayanması işini yapan insanları yumurta boya atmasına üzülüyoruz. Sevindiri olan taraf ise CHP hariç tüm partilerden Türkiye geneli tüm STK’lardan destek mesajları aldık. Ziyaretler yapıldı. Demek ki haksızlık karşısında insanlar susmuyor. Bu çok önemli. Bu destekler bizi motive ediyor. İşimize gücümüze bakacağız. Bizim işimiz bu.”

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA