“SALDIRININ ARKASINDA MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VAR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SALDIRININ ARKASINDA MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VAR”


 

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, MHP MYK üyesi Serdar Soydan ile birlikte geçtiğimiz günlerde CHP’lilerin saldırısına uğrayan gazetemize ziyarette bulunarak gazetemiz sahibi İbrahim Aslan’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Kılavuz Haberci Gazetesine yapılan saldırının arkasında Mersin Büyükşehir Belediyesinin olduğunu söyledi.

Hediye Eroğlu

 

CHP Mersin Gençlik Kolları Başkanı ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı’nın öncülüğündü yapılan saldırı sonrası gazetemize destek ziyaretleri sürüyor.  MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, MHP MYK üyesi Serdar Soydan ve MHP Akdeniz ilçe Başkanı Mehmet Güverçile ve bir grup partili ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek gazetemiz sahibi İbrahim Aslan’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kılavuz ziyarette yaptığı açkılamada, yapılan saldırı sonrası çok üzgün olduklarını ve  Mersinliler ve basın camiası adına yaralandıklarını söyledi. Mersin’e yakışanın birlik beraberlik kardeşlik, huzur sevgi ve saygı olduğunu anlatan Kılavuz, “Bir eleştiri var ise bunun cevabını nezaket ölçüsünde size ayrılan alanda bir protesto yapacaksanız vatandaş olarak sınırları aşmadan haddi hukuku aşmadan insani değerlere saygı duyarak Mersin’imizin değerine saygı duyarak, basın camiasına da saygı duyarak hareket etmek gerekiyor” dedi.

 

“HİCAP DUYDUM VİCDANIM KANADI”

Yerel basının maddi manevi sıkıntılar çekerek bu hizmeti ve bu mesleği devam ettirmeye çalıştığını bildiklerini anlatan Kılavuz, “Birçok fedakarlıklar yapıyorsunuz. Üstüne üstlük bu tür saygı sınırlarını aşan hepimizi üzen bir olayla karşılaşıyorsunuz. Ben hicap duyuyorum. Gerçekten vicdanım kanadı. Burası Mersinli hemşerilerimizin haber alma özgürlüğü adına çalışıyor. Nasıl insanlarımızı bilgilendiririz nasıl doğru olan gelişmeleri aktarırız ahlaklı bir şekilde meseleleri paylaşırız diye çaba gösteriyor. Buna karşı kalkıpta CHP’nin gençlik kolları teşkilatının buraya gelip böyle bir gövde gösterisi yapması ve böyle bir diktatörlük örneği sergileyerek tehditlerle artesi gün tekraren gelip çok üzücü bir şekilde yem, yumurta ve boya atmak kelimenin tam anlamı ile ahlaksızlıktır, kepazeliktir ve adiliktir. TBMM’de basın toplantısı yaptığımda da söyledim. Bu demokrasi ayıbıdır. Bu buradaki basına yapılmış en büyük haksızlıktır” şeklinde konuştu.

 

“ARKASINDA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

“Şuna dikkat ediyorum. CHP’li milletvekilleri belediye başkanları eşitlikten demokrasiden basın özgürlüğünden insan haklarından kadın haklarından ve barıştan söz ederler. Ama şimdi akıl tutulması yaşıyorlar. Demokrasi, eşitlik özgürlük bu mu? Şiddetle kınıyor ve ayıplıyorum. Yazıklar olsun” diyen Kılavuz, “Ben şehrin basın mensupları tarafından eleştirilebiliyorum. Kendiminde sitem ettiği oluyor. İlgilim olmayan haberde ismimizde geçiyor ama ortada yaşanmış olay var gazetecinin bunu ortaya çıkarması görevidir. Bunun arkasında biz Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin olduğunu biliyoruz. Buraya gelen araçlar Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin araçları. Dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının olduğunu da biliyoruz. Artı Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yapılan haber sonrası bu saldırının yapıldığını biliyoruz. Yazıktır günahtır ayıptır Allah’tan korkun.

 

“ÖZÜR DİLENMELİ”

Bu Mersin’e yakışmadı. Geciktirilmeden başta şahsınız olmak üzere diğer arkadaşlardan özür dilenmeli. Bu ayıbın bu rezilliğin telafisi yapılması noktasında CHP’den bir açıklama görmedim. Birde yapan biziz diye arsız bir şekilde bunu savunuyorlar. İnsan utanır. İnsan düşmanca yaptığı saldırıdan sıkılır utanır. Ama bunlar hala yavuz hırsız ev sahibini bastırır sözü ile kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyorlar. Ben şaşırmıyorum. Biz bir Vandallıktır. Bu CHP’nin özellikle Gençlik Kolları Başkanı olan şahsın ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısının Atatürk’ün kurmuş olduğu bir partide barındırılmasından ben utanıyorum. Onları ayıplıyorum. İki yüzlülükleri ortaya çıkıyor. Basın mensuplarının yanındayız. Haksız saldırıya uğrayanların yanındayız. Allah beterinden saklasın.”

 

“HABERİMİZİN ARKASINDAYIZ”

Gazetemiz sahibi İbrahim Aslan ise Türkiye’de ve Mersin’de ilk defa böyle bir olay olduğunu ifade ederek yaptığımız haberlerin biz yine arkasındayız. Haber yanlış ise bunun bir kuralı var. 3 gün içinde cevap düzeltme istenir. Bu olmazsa mahkemeye verirsin. Mahkeme kim haklı kim haksız karar verir. Cevap vermiyor tekzip göndermiyorlar. Bir gün önce 5-6 genç gönderiyorlar. Bu daha başlangıç diyorlar. Bir gün sonra o sürece girilmesi Atatürk’ün kurduğu partiye hiçbir şekilde yakışmıyor. Gelenler Büyükşehir Belediye personeli çıktı. Buda kendini diktatör olarak görmeye başlayan genel merkezin üzerinde görmeye başlayan bir insanın bu ile ne kadar zarar verdiğini bu ili bu duruma düşürdüğü için ben bir gazeteci olarak utanç duyuyorum. Mersin’in böyle anılması doğru değil. Destekleriniz için teşekkür ederim. Bu konuda Mersin basını, siyasiler ve STK’lar yanımızda durdu” ifadelerini kullandı.   


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA