MERSİN’DE AKŞENER İZDİHAMI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE AKŞENER İZDİHAMI


 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Mersin’de gerçekleştirdiği esnaf ziyareti vatandaşın yoğun ilgisi nedeniyle izdihama dönüştü. Ziyarette esnaflar Akşener’e başka elektrik olmak üzere yüksek faturalardan dert yandı.

Hediye Eroğlu

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener esnaf ziyaretinde bulunmak üzere Mersin’e geldi. Erdemli ziyaretinin ardından Mersin Yoğurt Pazarı’nda yoğun bir kalabalık tarafından ‘başbakan Akşener’ sloganları ile karşılanan İYİ Parti Genel Başkanının esnaf ziyareti zaman zaman kalabalık nedeniyle izdihama dönüştü. Akşener izdiham nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı.

 

ALIŞVERİŞ YAPTI

Akşener’in önünü kesen vatandaşlar sorunlarını anlatarak sorunlarına çözüm istedi. Tantunicinin ardından bir konfeksiyon dükkanını ziyaret eden Akşener esnafa ne kadar satış yaptığını sordu. 50 TL’lik satış yaptığını söyleyerek cebinden çıkardığı parası gösteren esnaf, “4 bin 850 TL elektrik faturası geldi. Dükkanım kira” şeklinde konuştu. Bunun üzerine esnafa nasıl geçindiklerini ve evli olup olmadığını sorarak ürünleri inceledi ve işyerinden hediye için giyim eşyası alması için yardımcısına talimat verdi. “Emekli param size fayda sağlasın” diyen Akşener’e, esnaf, “Sizin paranızı hiç harcamayacağım” dedi.

Daha sonra başka bir iş yerine giden Akşener kapıda kendisini bekleyen eski Mersin Milletvekillerinden Prof. Dr. Halil Cin ile görüştü. Birbirlerine sarılan ikili hal hatır sordu.

 

“15 YILDIR İŞLETTİĞİMİZ DÜKKANI 2 AY SONRA KAPATACAĞIZ”

Daha sonra Akşener parfümeri satılan bir iş yerini ziyaret edere işlerin nasıl olduğunu sordu. Esnaf ise “İşlerimiz iyi gitmiyor. 15 yıldır işlettiğimiz dükkanı 2 ay sonra kapatmayı düşünüyoruz. Masraflar arttı. Elektrik faturaları 2-3 kat arttı. Siftahsız dükkan kapattığımız günler oluyor. İnsanların ekmek almaya parası yok kuyruklarda bekliyor. Bugün 2 tane ürün sattık. Kasada 100 TL para var. Aylık gider 15-20 bin lira. Nasıl dayanacağız bilmiyoruz, 820 TL elektrik faturası geldi. Emekli babam yardım ediyor. Geçinmeye çalışıyoruz.2 çocuk var. Maması sütü bezi ne yapacağımızı bilmiyoruz. Kısmet olursa  bir şekilde yurt dışına gideceğim. Türkiye’de bir gelişme var mı? Ben göremiyoruz. Üniversite mezunuyum. 9 yıldır buradayım 15 yıldır bu dükkan var. 2 ay sonra kapanacak” şeklinde konuştu.

 

“HEM İŞİMDEN HEM EVİMDEN OLDUM”

Akşener’in önüne çıkan bir vatandaş ise bir sitede çalıştığını, siteye gelen 17 bin lira elektrik faturası nedeniyle hem işinden hem de oturduğu evden atıldığını söyledi.

5 gündür işinin ve oturacak evinin olmadığını anlatan vatandaş sizi anne olarak görüyoruz. İş şok eşimle birlikte sokak sokak gezerek ev arıyoruz” dedi.

15 metre kare bir dükkanda kebapçılık yaptığınn belirten bir kişi ise 800-900 TL elektrik faturası geldiğini ifade ederek “Kendi ülkemizde Suriyeliler bizden daha üstün” şeklinde konuştu. Akşener daha sonra Tarsus’a gitmek üzere Mersin’den ayrıldı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA