ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ TULAY’A EMANET | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ TULAY’A EMANET


 

Mersin’de Elektrik Mühendisleri Odası’nın yeni başkanı Uğur Tulay oldu. Tulay, hizmet yarışında yeni bir dönemi birlikte alacakları kararlarla taçlandırarak sorunları el birliği ile aşacaklarını belirtti.

Hediye Eroğlu

 

TMMOB’a bağlı Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurulu Şube binasında yapıldı.  241 oyun kullanıldığı genel kurulda 240 oy geçerli sayıldı. Çarşaf liste ile gidilen seçimlerde Uğur Tulay 160, Abdülkadir Özcan 153, Dilber Dinçer 105, Veysel Atcı 159, Berkcan Gücer 153, Ali Emre Perinçek 149, Ceyhun Kıran 149 oy aldı. Yapılan seçim sonunda EMO’nun yeni başkanı Mersin Nükleer Karşıtı Platformu’nun da dönem sözcülüğünü yapan Uğur Tulay oldu.

Tulay genel kuruldu yaptığı konuşmada, Rusya ve Ukrayna da yaşanan savaşın, Ukrayna ve Rusya halkların etkileyeceğini ifade ederek NATO nun Rusya’yı kuşatmasının ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin  insanlık dışı olduğunu kaydetti.

 

“ÜLKELERİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ KORUNMALI”

Ülkelerin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini yaşadıkları ve geçmiş süreçlerin gösterdiğini anlatan Tulay, “Dolayısı ile Karadeniz’in karşı kıyısındaki savaş kuşkusuz Türkiye’yi de etkiliyor. Unutmayalım, savaşın bir tarafına biz Akdeniz’de nükleer santral için bir üs veriyoruz. Savaşın bir insanlık suçu olduğunu, Tüm yaşananları Gazi Mustafa Kemal Atatürk çok önceleri, Yurtta sulh, cihanda sulh olarak özetlemişti” dedi.

 

“GÜN YAŞADIKLARIMIZIN FARKINDA OLMA GÜNÜ”

“Gününün kişisel hesapların, geçmiş kırgınlıkların, farklılıkların günü değil, yaşadıklarımızın farkında olma günü” diyen Tulay, “Gün odamız için kenetlenme günü. Sizlerden aldığımız güçle hizmet yarışında yeni bir dönemi birlikte alacağımız kararlar ile taçlandıracağımıza, sorunları el birliği ile aşacağımıza, günün gereklerine, koşullarına ve olanaklarına uygun olarak üyelerinin sorunlarını çözmek için çalışacağımıza, mesleğin üye toplum ve ülke yararlarına göre uygulanması ve geliştirilmesi için gerekli çabaları göstereceğimize, giğer meslek odaları, üyeleri ve halkla ilişkilerinde, dürüstlüğü ve ahlakı korumak, uzmanlık alanında ülke çıkarlarına uygun politikalar üreterek bunları savunup, kamuoyu oluşturup, ilgilileri uyaracağımıza, kamunun ve ülkenin çıkarlarının sağlanmasında, yurdun doğal kaynaklarının bulunmasında, korunmasında ve işletilmesinde, tarımsal ve sınai üretimin arttırılmasında, ülkenin sanatsal ve teknolojik kalkınmasında, çevrenin korunmasında odamın gerekli gördüğü tüm girişim ve etkinliklerde bulunacağımıza, meslek, ülke ve üye çıkarlarını korumak için resmi makamlar ve öteki ilgili kuruluşlarla işbirliği yapıp, önerilerde ve girişimlerde bulunacağımıza,

Üyelerin hak ve yetkilerini koruyup, üyeler arası dayanışmayı sağlayacağıma, haksız rekabeti önlemek için gerekli gördüğümüz tüm girişim ve etkinliklerde bulunacağımıza, emin olabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

 

“MESLEK ODAMIZA SAHİP ÇIKACAĞINI BİLİYORUM”

Üyelerinden bugün olduğu gibi yarın da kendilerine ortak kaygılarına, ortak sevdalarına ve ortak geleceklerine sahip çıkmalarını isteyen Tulay, “Sizlerin meslek odamıza sahip çıkacağınızı biliyor ve gücünüzü, desteğinizi bekliyorum. Sizin istekleriniz bizim hedefimiz, Anahtar Sensin Mottosuyla yola çıktığımız süreçte, yolumuz uzun, heyecanımız ilk günkü kadar yüksek, sizlerle birlikte, başaracağımız çok işler var. Cumhuriyetimize, bu güzel ülkeye, bu güzel Şehir Mersine, Temsilciliklerimizin bulunduğu Karaman, Niğde, Tarsus, Silifke ve Anamur’a, bu odanın güzel insanlarına hizmet etmek bir şereftir. Bu şerefi birlikte paylaşacağımız tüm arkadaşlarım, meslektaşlarım, bana ve bizlere burada olma şerefini, onurunu verdiğiniz için teşekkür ediyorum.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA