MHP-CHP ARASINDA SAVAŞ DAYANIŞMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MHP-CHP ARASINDA SAVAŞ DAYANIŞMASI


 

Üniversite eğitimi nedeniyle bulunduğu Ukrayna’da mahsur kalan oğluna sağ salim kavuşan MHP’li meclis üyesi Ömer Bilgin, hayatında ilk defa bu kadar çaresiz kaldığını belirterek oğlunun kurtulması için destek veren Başkan Atsız Afşın Yılmaz ile milletvekilleri ve CHP’li meclis üyesi Eren Türker’e teşekkür etti.

Hediye Eroğlu

 

Toroslar Belediye Meclisinin Mart ayı birinci oturumu meclis toplantı salonunda yapıldı.  Çeşitli gündem maddelerinin görüşülerek oylandığı mecliste Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik savaşı gündem oldu. Savaş nedeniyle Ukrayna’da mahsur kalan oğluna kavuşan MHP’li meclis üyesi Ömer Bilgin’in konuşması duygu dolu anlar yaşattı.

Meclisin açılışında konuşan Başkan Atsız Afşın Yılmaz, “Ukrayna’da 8. günde devam eden bir savaş var. Üzücü görüntüler var. Rusya ile Ukrayna arasında müzakereler sürüyor ikinci toplantı yapılıyor. Ateşkes kararının çıkmasını diliyoruz. 3. Dünya Savaşı ihtimali konuşuluyor. İnşaallah bunun olmamasını diliyoruz. Ülkemizin devletimizin bu süreçteki duruşunu anlamlı buluyoruz. Ülkemiz kilit durumda. Savaşın durması noktasında da katkı sağlayacaktır” dedi.

Ukrayna’daki savaş nedeniyle mahsur kalan vatandaşların bulunduğunu anlatan Yılmaz, “Meclis üyemiz Ömer Bilgin’in oğlu da orada idi. 7-8 gündür Ukrayna’nın en doğusu Kharkiv’de ciddi bir sıkıntı yaşadı. Trenle doğudan batıyı kat ederek Romanya’ya geçti. Oradan da Mersin’e geldi. Geçmiş olsun. Savaş kötü ama doğrudan yakın birimize etki edince daha kötü oluyor. Ukrayna’daki vatandaşlarımızın sağ salim dönmelerini diliyoruz” şeklinde konuştu.

 

OĞLU MAHSUR KALAN CHP’Lİ MECLİS ÜYESİNE CHP’Lİ ÜYE DESTEK VERMİŞ  

Ukrayna’da mahsur kalan oğluna kavuşan meclis üyesi Ömer Bilgin ise dilek ve temenniler bölümünde söz alarak 7 gün boyuncu büyük bir stres yaşadıklarını söyledi.

Kendilerine yardımcı olan Başkan Atsız Afşın Yılmaz ile kendilerine hep dua eden meclis üyesi Salih Özbay’ın yanında kendilerine büyük yardımı dokunan CHP’li meclis üyesi Eren Türker’e teşekkür eden Bilgin, “Eren Türker kardeşimin çok yardımı dokundu. Onunda kardeşi Ukrayna’da idi ama Rusya vurmadan çıktı ama milletvekillerini harekete geçirerek çok faydası oldu. Bu meclis çatısı altında çok büyük destekleri oldu. Bunun haricinde milletvekillerimiz desteği oldu” diye konuştu.

 

“KARDEŞİN KARDEŞİ VURDUĞUNU GÖRDÜLER”

Bu yaşına gelmesine rağmen hayatında ilk defa çaresizlik nedir buna şahit olduğunu anlatan Bilgin, “İnsanın elinden hiçbir şey gelmiyor. Bütün herkesi devreye sokuyorsun ama hiçbir şekilde çare bulamıyorsun. Allah’a dua etmekten başka bir şey yapamıyorsun. Bu olaydan şunu da gördüm. Arkadaşlar niye oğlunu önceden çıkartmadın? diyorlar. Geçen hafta bugün Rusya Ukrayna’yı vurdu. Oğlum Çarşamba günü Rus ve Ukraynalı arkadaşları üniversitenin kafesinde sohbet ediyorlarmış. Rus ve Ukraynalı arkadaşları bizimkilerin tedirgin olduğunu görünce ‘niye bu kadar tedirginsiniz’ diye sormuşlar. Bizimkiler Rusya’nın vuracağını söyleyince “Tedirgin olmanıza gerek yok kardeş kardeşi vurur mu?” demişler. Maalesef bir gün sonra kardeş kardeşi vurdu. Bu çok acı bir durum. Amerikan emperyalizminin kardeşi kardeşe nasıl düşürdüğünü bir kez daha gördük. Ben 12 Eylül’ü yaşadım. Biz 12 Eylül’de kardeşin kardeşe nasıl vurdurulduğunu bunun başrol oyuncusunun Amerikan emperyalizminin olduğunu çok iyi biliyoruz. Çocuklar Ukrayna’da kardeşin kardeşe nasıl vurdurulduğunu geçen hafta bugün gözleri ile yaşadılar. Kahrolsun Amerikan emperyalizmi. Kahrolsun Rus emperyalizmi yaşasın bağımsız güçlü Türkiye Cumhuriyeti yaşasın bağımsız güçlü Ukrayna” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA