“GRAM ALTIN BİN 50 LİRAYI GÖRECEK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“GRAM ALTIN BİN 50 LİRAYI GÖRECEK”


 

Mersin’de 52 yıllık kuyumcu Ertaç İnanoğlu, gram altının son 3 günde 100 lira arttığını belirterek, "Gram altın bin 50 lirayı görecek gibi duruyor” dedi.

GİZEM EKİCİ

 

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından fiyatları artan altında yükselme sürüyor. Piyasada bu dönemde 1 gram altın 940, çeyrek altın ise bin 500 lira üzerinde satılırken, düğün için altın alacaklar yükselen fiyatlar karşısında arayışa girdi. Pandeminin de etkisiyle az sayıda küçük çaplı düğünler yapılırken, kuyumcular bu sezondan da umutsuz.

 

“SEKTÖR KÖTÜ DURUMDA”

Altın fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan 52 yıllık kuyumcu Ertaç İnanoğlu, “Tüm Türkiye genelinde maalesef sektör kötü durumda. Son günlerde altının yükselmesinde, düşmesinde epey bir hareket var. Buna tabii ki en büyük etken Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi geliyor. 13-14 gündür her şeye birden zam geldi. İnsanlar şu anda şaşkın ve tedirgin durumda. Zaten belli bir dönemdir insanlarda maddi sıkıntılar vardı. Eğer yastık altı varsa insanlar onu değerlendiriyorlar. Şu önümüzdeki 48 saat içerisinde altının gramı yaklaşık 100 lira yükseldi. Zannediyorum önümüzdeki günlerde bu biraz daha yükselecek gibi duruyor. Her zaman söylediğim gibi altın her zaman zirveyi sever ve geldiği yeri unutmaz diyorum. Bu nedenden dolayı gram altın bin 50 lirayı görecek gibi duruyor. Tabii ters bir köşe yaparsa da bir anda 750 liraları görebilir” dedi.

 

ALTINDA DÜŞÜŞ BEKLENMİYOR

Altının şu anda düşmesini beklemediklerini kaydeden İnanoğlu, “Mart sonuna kadar bu yükseliş sürecektir. Halkımızın bunu değerlendirmesini öngörebilirim. Bu küçük dönemlerde küçük kazançlar elde edebilirler. Vatandaşlarımız acaba daha yükselir mi diye beklemesinler, ellerinde altın varsa kale boşken gol atsınlar. Sektör olarak şu anda ilerimizi göremiyoruz. Yükseliş sürdüğü için satış yok ve giderlerimiz devam ediyor. Bu yüzden hepimiz sıkıntı içerisindeyiz. Tek umudumuz düğün sezonu. Müşteri bekliyoruz. Tabii artık düğün evleri eskisi gibi çok yüklü miktarlarda maalesef altın almıyorlar. Çünkü gerçekten pahalılık şu anda en üst seviyede” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA