“ADALET YERİNİ BULDU” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ADALET YERİNİ BULDU”


 

Mersin’de 5 aylık hamile 17 yaşındaki İrem Bahçe’nin katil zanlısı olduğu iddia edilen aile üyesi 5 kişiye töre saikiyle öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken avukat Sebahat Gençtarih, “Mahkemelerin töre saikiyle aile meclislerinin toplandığı kabul etmesi zor iken Mersin’de böyle bir karar çıkması olumlu. Adalet yerini buldu. Kadın cinayetlerinin caydırıcı olması açısından önemli bir karar” dedi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in merkez Yenişehir ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde 7 Kasım 2019 tarihinde meydana gelen olayda, İrem Bahçe evlerinin banyosunda babasının ruhsatsız tabancasıyla başından vurulmuş halde bulunmuştu. 5 aylık hamile kadın 1 gün sonra kaldırıldığı hastanede, sezaryenle dünyaya gelen bebek ise 3 ay sonra ölmüştü. Olayla ilgili ifadeleri alınan aile fertleri, genç kızın intihar ettiğini önü sürerken İrem B.’nin cenazesi ailenin kabul etmemesi üzerine Şanlıurfa’da kimsesizler mezarlığında toprağa verilmişti. Genç kızın töre cinayetine kurban gitmesinden şüphelinen polis Şanlıurfa’da yaptığı operasyonda baba Kasım B. (49), ağabeyleri Mehmet Ali B. (21) ve Vedat B. (23) ile amcaları İbrahim B. (44) ve Mehmet Veyis B. (34) ile anne Saadet B. ile diğer amca Mehmet B’yi gözaltına almıştı. Ağabey Mehmet Ali B. ifadesinde, kardeşini öldürdüğünü ve aile meclisi kararıyla cinayeti işlediğini ağlayarak itiraf etmişti.

 

“CEZA YAĞDI”

İrem Bahçe cinayeti ile ilgili aile üyesi 7 kişinin yargılanması tamamlanırken 9. Ağır Ceza Mahkemesinde Cuma günü görülen davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti  ağabey Mehmet Ali B.'yi 'kardeşe, çocuğa, gebe olduğu bilinen kişiye karşı töre saikiyle öldürme', baba Kasım B.'ye 'alt soya, çocuğa, gebe olduğu bilinen kişinin ölümünü azmettirme', ağabey Vedat B. ile amcalar Mehmet Veyis B. ve İbrahim B.'yi de 'cinayeti azmettirme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırırken anne Saadet B. ile amca Mehmet B.'nin de tahliyesine karar verdi. Heyet tutuklu sanıklarla ilgili indirim uygulanmamasını da kararlaştırdı.

 

“2 KİŞİNİNDE CEZA ALMASI İÇİN İSTİNAFA GÖTÜRECEĞİZ”

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi adına davanın duruşmalarına katılarak öldürülen İrem’in kanının yerde kalmaması ve katil zanlılarının töre saikiyle öldürmekten ceza alması için çaba sarfeden Avukat

Sebahat Gençtarih, beraat kararı verilen 2 kişininde aynı cezayı alması için kararı istinaf mahkemesine taşıyacaklarını söyledi. Mahkeme tarafından verilen kararı olumlu bulduklarını anlatan Gençtarih,

“Verilen kararlarla ilgili hepsinin beraber hareket ettiğini anne ve amcanın da bu işten töre saikiyle ceza alması gerektiği kanaatinde idik iki kişiye ceza verilmedi. Biz bunu istinafa götüreceğiz. Büyük ihtimal karşı tarafta töre saikiyle ceza aldıkları için istinafa götürecektir. Onlarda ceza almaması için uğraşıyor. Bizce hepsi töre saikiyle insan öldürmekten cezalandırılmalı idi. En kötü ihtimal annenin bir kadın olarak kadınların çok sesinin duyuramadığı bir toplumda olduğunu düşünürsek en azından cinayet işleneceğini bildiği halde resmi makamlara bildirmemekten ceza alması gerekirdi. Biz böyle bakıyoruz. Bu nedenle istinafa götüreceğiz” dedi.

 

“KADIN CİNAYETLERİ AÇISINDAN İSABETLİ BİR KARAR OLDU”

Dosyanın avukatı olarak kararın güzel ve isabetli olduğunu vurgulayan Gençtarih, “Kadın cinayetleri açısından güzel bir karar oldu. Kesinlikle caydırıcı etkisi olacaktır. Mahkemelerin töre saikiyle aile meclisinin toplandığını kabul etmesi çok zordur. Mahkeme heyeti bizim beyanlarımıza itibar etti. Bu dosya başka kapatılmış bir dosya idi. Herkes keyfinde idi. Hiçbir sorun yokken tekrardan açıldı. İspatlanması çok zordu ama mahkeme hem bizim beyanlarımıza hem kolluk iyi çalışmıştı. HTS kayıtları felan hepsi toparlanınca mantıklı bir karar oldu. Yargılama hızlı sürdü” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA