OTOBÜS ÜCRETLERİNE ZAM KAPIDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OTOBÜS ÜCRETLERİNE ZAM KAPIDA!


 

Mersin’de toplu taşıma ücretlerine zam bilmecesi devam ediyor. Belediye otobüslerine zam yapılmasını bekleyen minibüsçüler zamlı ücretleri bu tarihten sonra hayata geçirmeyi planlıyor!

Hediye Eroğlu

 

Son günlerde akaryakıt ürünlerine art arda gelen zamlara karşı toplu taşıma ücretlerine zamlar gündeme gelirken Mersin’deki belirsizlik devam ediyor.

Minibüsçülerin talebi üzerine Mersin Minibüsçüler Odası daha önce 3.5 lira olan öğrenci ücretini 4.5, 4.5 TL olan sivil yolcu ücretinin ise 6 TL’ye çıkarılması için karar aldı. Ancak zamlı tarife bir türlü hayata geçmedi.

Gecikmenin belediye otobüs ücretlerinin arttırılmaması olduğu öğrenildi. Akaryakıt fiyatlarına üst üste gelen zamlar sonrası geçtiğimiz günlerde Ankara'da özel halk otobüsü şoförleri kontak kapatarak eylem yapmıştı.

Daha sonra CHP’li 11 büyükşehir belediyesinden ortak açıklama geldi: “Toplu taşıma ücretlerinde yakın zamanda çok ciddi artışlar olması kaçınılmaz hale gelmiştir. Üzülerek ifade ederiz ki, elimizde olmayan nedenlerle bu artışları vatandaşlarımıza yansıtmak durumunda kalacağız”.

Bu gelişmeler ışığında belediye otobüs ücretlerinin öğrenci için 2 TL, sivil yolcu için 4.75 TL olacağı iddia edildi. Henüz uygulamaya konulmayan zamlı taşıma tarifeleri kapıda bekliyor.

2024 yılına kadar ne pahasına olursa olsun öğrenci taşıma ücretlerinin 1 TL’yi geçmeyeceğini her fırsatta dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öğrenci taşıma ücretlerini arttırılmasına onay verip vermeyeceği ise merakla bekleniyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA