Hediye Eroğlu
Vatandaşları ve çevrecilerin tepkisi üzerine Cey Holding devraldığı Taşucu limanı ve Seka arazisindeki çalışması firmanın sınırlarını aşarak inşaat yapma girişimini nedeniyle Silifke Belediye ekipleri tarafından mühürlenmişti. Yapılan çalışmalara vatandaşların, çevrecilerin, siyasilerin yöre sakinlerinin tepkisi sürüyor. Bu kapsamda bir grup vatandaş Taşucu - Silifke halkı adına Kaymakam Abdullah Aslaner’i ziyaret etti. Vatandaşlar, Kaymakam Aslaner ile görüşerek Taşucu sahilinin halka kapatılmasını istedi. Vatandaşlar Kaymakam Aslaner’e taleplerini içeren bir dilekçe sunarak sahillerine dokunulmamasını talep etti.
CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel de Taşucu Seka sahilinin beton duvarlarla kapatılmasına ile ilgili alanda bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Taşuçu’nun dünyanın ender turizm bölgelerinden biri olduğunu vurgulayan Gökçel, “Akdeniz’in en güzel yerlerinden Silifke İlçemizin güneyinde yer alan bir belde. Buradaki vatandaşlarımız özellikle çevresine duyarlı, yaşadığı yerde insanca yaşamayı düşünen hak eden bir topluluk var” dedi.
“SEKA ARAZİSİNİN SATILMASI TAŞUCULULARA BİR HAKARETTİ”
Taşucu’nda geçmişte herkesin Seka diye bildiği bir kağıt fabrikası bulunduğunu ifade eden Gökçel, “Bu kağıt fabrikası geçmiş dönemlerde bir nedenle kapatıldı. Özelleştirme adı altında burayı birilerine vermeye çalıştılar. Kağıt fabrikasının o zamanki bütün müştemilatı hurda şeklinde satıldı. Zaten bu hukuksuz bir işlem idi. Aslında Taşucu’na ve ülkemize yapılan bir hakaretti” şeklinde konuştu.
Şu anda ise SEKA’nın arazisi ve limanının çok kıymetli olduğunu vurgulayan Gökçel, “Liman gerçekten çok önemli. Esas önemli olan ise buradaki insanların ve buraya gelen turistlerin hedefledikleri ortamı bulması. Dolayısıyla insanca yaşamak için insanların günlük hayatında kullandığı en güzel kumsal en güzel sahil en güzel yürüyüş bandını hukuksuz bir şekilde Seka limamını alan firmaya peşkeş çekmek kabul edilebilir bir durum değil” diye konuştu.
Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğü buranın özelleştirilmesi ile alakalı özelleştirme idaresine bir proje sunduğunu anlatan Gökçel, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı buranın ihale edilmeden önce bu hali ile ihale edilmesi için olur veriyor. Ama ortada o projenin onaylanmış bir raporu yok. Kurumlardan görüş alınmamış. ÇED raporu alınmamış. O şekilde ihale edilmiş. Aslında hukuksuzluk başında başlamış” ifadelerini kullandı.