AKIN AKIN GELDİLER DERBİYİ ZEHİR ETTİLER | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKIN AKIN GELDİLER DERBİYİ ZEHİR ETTİLER


 

Çevre illerden akın akın Fenerbahçe-Galatarasay Kadın Basketbol derbisi için Mersin’e gelen bazı taraftarların salonda saatlerce küfürlü tezahüratta bulunup, sahaya yabancı madde atarak salonu dumana boğması tepki çekti. Fenerbahçe’nin yeri finalist olması ile bu grubun tekrar kente gelecek olması endişe yarattı.

HEDİYE EROĞLU

 

Bitçi Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek final karşılaşmaları Mersin’de hareketli günler yaşanmasına neden oluyor.

Mersin Servet Tazegül Spor Salonunda oynanan dünkü ilk maçta Nesibe Aydın - Bursa Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya geldi. Günün ilk maçını 91-80 kazanan Nesibe Aydın, ilk yarı finalisti olurken, akşamki maçta Fenerbahçe Safiport, Galatasaray'ı 74-68 yenerek, ikinci yarı finalist oldu.

 

SON YILLARIN EN BÜYÜK SPORTİF ORGANİZASYONU

Kentin 2013 yılında büyük umutlarla ev sahipliği yaptığı Akdeniz Oyunları kapsamında inşa edilen 7 bin 500 seyirci kapasiteli Yenişehir ilçesindeki Servet Tazegül Spor Salonu’nda ki organizasyon kentin tanıtımı için büyük önem taşıyor.

Yıllarca uluslar arası ve ulusal çapta organizasyonlara ev sahipliği yapmasına fırsat verilmemesi nedeniyle sık sık spor federasyonlarına eleştirilerin yükseldiği kentte, Kadın Basketbol Türkiye Kupası son yılların en büyük organizasyonlarından biri olma özelliği ile öne çıkıyor.     

 

YİNE DERBİ, YİNE İSTENMEYEN GÖRÜNTÜLER…

Ancak turnuvada renkli görüntülerin yanı sıra istenmeyen sahnelerde yaşanıyor. Özellikle dün akşam oynanan Galatasaray – Fenerbahçe derbisi yine sporun centilmenlik anlayışına yakışmayan anlara sahne oldu.

Gaziantep, Adana, Osmaniye, Hatay, Kayseri, Nevşehir başta olmak üzere çevre illerden çok sayıda taraftarın akın ettiği Mersin’de, karşı karşıya gelen GS- ve FB taraftarları yılların rekabetini yine küfür ve şiddetle gölgeledi. 

 

KÜFÜRLÜ TEZAHÜRAT BİTMEK BİLMEDİ

Mersin Emniyeti’nin geniş güvenlik önlemi almasına rağmen bazı taraftar grupları taşkınlıkları ile sporseverlere zor anlar yaşattı. Karşılaşma öncesi salon önünde bir araya gelen bir grup taraftar Fenerbahçe otobüsünün önünü keserek, ellerinde meşaleler ile tezahüratlarda bulundu. Ancak durum trafiğin akmasına neden oldu.

Karşılaşmanın başlaması ile Galatasaray ve Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımları kıran kırana bir mücadele verirken, özellikle bir grup taraftarın küfür içerikli tezahüratları ve sık sık sahaya yabancı madde atması gerilime neden oldu.

 

POLİS SAHAYA İNDİ

Yaşananlar üzerine öncelikle özel güvenlik sahaya inerek söz konusu taraftarların olduğu bölgede etten duvar ördü. Ancak taraftarın küfür tezahürat ve yabancı madde atımının son bulmaması üzerine bu defa Mersin Emniyeti sahaya indi. Çevik Kuvvet polisleri özel güvenlik ile birlikte saha içinde geniş güvenlik önlemi alsa da Fenerbahçe taraftarı hakeme, federasyona ve rakip takıma yönelik ağır küfürlerinden vazgeçmeyerek, attıkları sis bombaları, maytap ve yaktıkları meşaleler ile salonu dumana boğdu.

 

KOLTUKLARI SÖKTÜLER

Salonu dolduran yüzlerce sporsever duruma tepki gösterirken, Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Victor Lapena’nın zaman zaman bu gruba destek vererek, tezahürat desteği istemesi tepki çekti.

Karşılaşmayı kazanan Fenerbahçe finalist olurken taşkın taraftarın bir süre salondan çıkmasına izin verilmedi. Ancak çıkışta da bu grubun koltukları sökerek, salonda zarar neden olduğu görüldü.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA