​​​​​​​EKMEĞE ZAMMIN ELİ KULAĞINDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

​​​​​​​EKMEĞE ZAMMIN ELİ KULAĞINDA!


 

​​​​​​​Mersin’de Ramazan ayında yapılan zam ile 3 TL’ye çıkan 200 gram ekmeğin fiyatının yeniden artırmak için fırıncılar buğday taban fiyatının açıklanmasını bekliyor.

Hasan Küçük

 

Mersin’de 7 Nisan 2022 tarihinde artan maliyetler nedeniyle 200 gram somun ekmeğin fiyatı 3 TL olmuştu. Maliyetlerin artarak sürmesi devletin tahsis ettiği unlardan bulamayan fırıncılar yeniden ekmeğe zam yapmayı düşünüyor.

Mersin Fırıncılar Odası Başkanı Faruk Dalkılıç, maliyetlerin sürekli yükseldiğine dikkat çekerek fırıncı esnafının zarar etmesi nedeniyle zam konusunda kendilerini sıkıştırdığını söyledi. Bir çok ilde ekmeğe zammın yapıldığını belirten Dalkılıç, “İstanbul 4,5 lirayı almış. Bazı yerler 3,5 bazı yerler 4 lira zam almış.” dedi.

 

“ZAM İÇİN BUĞDAY TABAN FİYATINI BEKLİYORUZ”

Ekmeğe zam yapmak için buğday taban fiyatının açıklanmasını beklediklerini anlatan Dalkılıç, “Buğday taban fiyatı nasıl olacak bakacağız. Zam için bunu bekliyoruz. İnşallah buğday taban fiyatı yüksek açıklanmaz bizde zam yapmayız” şeklinde konuştu. 

Buğday taban fiyatının açıklanması ve kesin maliyetler çıkması sonrası ekmeğin fiyatının ne kadar olacağına karar verileceğini ifade eden Dalkılıç, “Fırıncılar zaten kârı unuttu. Biz zaten kar peşinde değiliz. Kurtaracak şekilde bir fiyat istiyoruz” diye konuştu.

 

“FIRINCI TAHSİSLİ UN BULAMIYOR”

Bir çuval un fiyatının 380 ile 420 lira arasında değiştiğine dikkat çeken Dalkılıç şunları söyledi: “Tahsisli unlar ucuz ancak bunlar piyasaya çok fazla yansımıyor. Devletin tahsis ettiği buğdayın fiyatı uygun ama yetişmiyor. Veya alanlar satmıyor. Yada yüksek fiyata satıyorlar. Fabrikalara soruyoruz tahsisli buğdayın az verildiğini söylüyor. Aldığımız duyumlara göre ise yüksek miktarda bu unlardan alanlar yine piyasadaki toptancılara yüksek fiyattan satıyor. Fırıncı esnafı da toptancılardan pahalı temin ediyor.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA