DUYUN BU İSYANI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DUYUN BU İSYANI!


 

Öz babasının 4 yıl boyunca tecavüzüne uğrayan ve bu saldırılar sonucu bir çocuk sahibi olan M.T., Yargıtay’ın skandal serbest bırakma kararı sonrası itiraz ile başlayan yeniden yargılama sürecinde yaşadıklarına, “Bana yaptıklarını, doğan çocuğuna yapmayacağının garantisini verebilir mi devlet?” diyerek isyan etti.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de öz kızı Melike T.'ye (30) cinsel istismarda bulunduğu ve bu ilişkiden bir çocuk sahibi olduğu iddiasıyla yargılanan ve 30 hapis cezası alan ancak cezası Yargıtay’ca bozulan M.T. (56) Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesinde karara itiraz kapsamında yeniden hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Yargıtay’ın bozma kararına karşı direnip M.T.'ye verilen 30 yıllık hapis cezasının arkasında durdu.

Mahkeme, Yargıtay’ın sanık M.T.'ye verilen 30 yılık hapis cezasını bozmasına karşı direnme kararı aldı. Ayrıca 30 yıllık hapis cezasını yeniden verdi. Ancak Yargıtay’ın bozma kararı nedeniyle tutuklama çıkmadı.

 

“BANA YAPTIKLARINI, DOĞAN ÇOCUĞUNA YAPMAYACAĞININ GARANTİSİNİ VEREBİLİRLER Mİ DEVLET?

Kararın ardından adliye önünde açıklama yapan Mersin Barosu Kadı Hakları Merkezi ile mağdur Melike T.’ye Günebakan Kadın Derneği ve CHP’li kadınlarda destek verdi.

Kararı beklerken adliye koridorunda sinir krizi geçirerek, “Bu devlet bana yaptığını çocuğuma da yapmayacağının garantisi verebilir mi? Böyle devlet mi olur? Böyle baba olmaz olsun” haykırışları ile isyan eden mağdur Melike T., adalet çağrısı yaptı.

Çocuğu için yaşadığı endişeye dikkat çeken Melike T. “Ben mücadelemin arkasındayım. İfademi, direnişimi değiştirmiyorum. Sonuçta ben onun öz kızıyım. Ben isteyeyim veya istemeyeyim bunu bana yaptı mı yaptı? Bir baba öz çocuğuna bunu yapmamalı. Yargıtay kararını kabul etmiyorum. Böyle adalet olmaz. Bana yaptıklarını, doğan çocuğuna yapmayacağının garantisini verebilirler mi devlet? Veremez. Çünkü bana yapan ona da yapacaktır. O yüzden peşini bırakmıyorum. Sonuna kadar arkasındayım. Benim geleceğimi, hayatımı mahvetti" dedi.

 

“YARGITAY’IN YANLIŞINDAN DÖNECEĞİNE İNANIYORUZ”

Mersin Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Uslu kararın sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyleyerek, “Bu tür suçların önlenmesi görerek öğrenilmesinin karşısında olcağız. Bu tür mağduriyetlerin önlenmesi için elimizden gelen her türlü yargı yolunu deneyeceğiz. Sayın mahkemenin kararına saygı duyuyoruz. Doğru olduğuna ve Yargıtay’ın da yanlışından döneceğine inanıyoruz” dedi.

 

“DIŞARIDA OLMASI BÜYÜK BİR TEHDİT KAYNAĞI”

Kadın Hakları Merkezi Başkanı Arzu Günay da, Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının doğru olduğunu ancak eksikler olduğunu söyleyerek, “Tutuklama kararı çıkmadı . Tutuklama ile ilgili itirazlarımızı yapacağız. Ayrıca koruma kararı aldırtacağız çünkü sanığın dışarıda olması büyük bir tehdit kaynağı. Biz hukukçular ve Kadın Hakları olarak gereğini yapacağız” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA