MERSİN’DE ‘SANAT KIRSALDA’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE ‘SANAT KIRSALDA’


 

Mersin’de yürütülen “Sanat Kırsalda” projesi ile Erdemli, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur ilçelerinde sanat şenliği yaşandı.

GİZEM EKİCİ

 

Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü, Mezitli MEM, Erdemli MEM, Aydıncık MEM, Bozyazı MEM, Anamur MEM işbirliği ile Mersin Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi’nin öncülüğünde yürütülen “Sanat Kırsalda” projesi devam ediyor.

Proje kapsamında Erdemli, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur ilçelerinde sanat şenliği yaşandı. Resim ve müzik alanlarında aktivitelerin yapıldığı okullarda öğrenciler sanatla iç içe bir gün geçirirken hem eğlenip hem de ilgi ve yeteneği olan ortaokul öğrencileri eğitimlerine yön verecek yeni bakış açıları kazandılar. 

Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi’ne giriş için yetenek sınavı ve eğitim süreci hakkında bilgi edindiler. Müzik ve resim alanında verilen eğitimin içeriği, gelecekteki mesleki imkanlar hakkında bilgi edindiler ve sanat eğitimi almakta olan büyüklerini tanıyarak rol model alternatiflerini çoğalttılar. Erdemli’de Limonlu Ortaokulu, Aydıncık’ta Aydıncık Ortaoklu, Bozyazı’da Bozyazı Ortaokulu, Anamur’da Zehra Marulyalı Yatılı Bölge Okulu ev sahipliğinde yapılan etkinliklere civar okullardan da Müzik ve Görsel Sanatlar öğretmenleri eşliğinde öğrenciler katıldı. Canlı resim performanslarını izleyen öğrenciler arasından istekli olanlar da çalışmalara eşlik etti, resim yaptı. Müzik performanslarına tüm öğrenciler coşku ile eşlik etti, eğlendi, öğrendi. Karşılıklı memnuniyet ile tamamlanan proje etkinlikleri küçüklerin hafızalarındaki yerini aldı. Proje ekibinin mimarlari ve aynı zamanda Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve idarecileri Hasan Jira, Tugay Gezgin, Seher Mansuroğlu, Şengül Bulut Yel, Seçin Sardaş Çelik, Ahmet Gürsu ve yetenekli sanatçı adayı öğrenciler Eylül Asil, Nisanur Durmuş, Ayşenaz Göçer, Ece Beril Taş, Melike Öz, Ahmetcan Ebil, Nuri Affan Şahin, Arif Şen, Oğuzhan Çetinkaya, Doğan Berkay Kubat, Nil Ummak, Ozan Toprak, Yıldız Elif Tokunç, Uğur Can Şahin, Beren Çeliker, Ali Kamış, Ramazan Genç, Nejdet Birkiye projenin gelenekselleşerek her yıl daha çok öğrenciye ulaşmak dilekleri ile projenin son durağı Anamur’dan ayrıldılar.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA