TARSUS HALKI VALİ PEHLİVAN’DAN YARDIM BEKLİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS HALKI VALİ PEHLİVAN’DAN YARDIM BEKLİYOR


 

Haber Merkezi

 

Yaz sıcaklarının kendini hissettirmesi ile birlikte Tarsus'ta her yaz yaşanan pis koku, yine vatandaşı isyan noktasına getirdi. Her yıl yetkililere seslenerek sorunun giderilmesini isteyen Tarsus halkı, bugüne kadar çözüm üretilmemiş olmasına da veryansın ediyor. Vatandaşın yeni umudu ise geçtiğimiz günlerde yeni atanan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan oldu.

 

"NEFES ALAMIYORUZ"

Gübre kokuları sıcakta şehrin üzerine kabus gibi çökerken, insanların üzerine yapışan üvezler de büyük rahatsızlık veriyor. Tarlalara dökülen gübreler yüzünden nefes almaya korkar olduklarını belirten vatandaşlar, ağır kokunun bir an önce giderilmesi için Vali Pehlivan'dan yardım isteyerek, "Yıllardır her yaz geldiğinde pis koku yüzünden kapı, pencere açamıyoruz. Pis koku evlerimizin içine kadar giriyor. Dışarı hava almaya çıkıyoruz ama nafile, dışarısı içeriden beter kokuyor. Solunum yolu hastalığı ile ağır sağlık sorunlarıyla karşılaşmaktan korkuyoruz.  Bugüne kadar kimse çare üretmedi. Yeni gelen valimizden yardım bekliyoruz " dediler.

 

TAVUK GÜBRESİ TARLALARA BIRAKILIYOR

Öte yandan, önceki yıllarda da Tarsus'un üzerine çöken ve vatandaşı çileden çıkartan bu kokuyla ilgili bazı yetkililer, tavuk çiftliklerinden alınan gübrelerin tarlalara döküldüğünü, sıcak havada da bu gübrelerin kokusunun kenti sardığını açıklamıştı. Şikayetlerin artmasıyla birlikte başta büyükşehir belediyesi ile Tarsus Belediyesi ve İl, İlçe Tarım Müdürlüklerinden, denetimlerin yapılacağı ve  gerekli yaptırımların uygulanacağı bilgisi verilmişti ama maalesef bu pis koku her geçen yıl artarak devam etti.

Bakalım, Mersin'e yeni atanan ve gelir gelmez de her kesimle sıcak temas kuran Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarsusluların bu yardım çağırısına nasıl yanıt verecek?


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA