CANİ TAKIM ELBİSE VE KRAVAT İLE HAKİM KARŞISINA ÇIKTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CANİ TAKIM ELBİSE VE KRAVAT İLE HAKİM KARŞISINA ÇIKTI


 

Uzun yıllardır sistematik şekilde baskı, tehdit, zor ve cebir altında tuttuğu eski nişanlısı Raziye Oskay’ı uzaklaştırma kararı olmasına rağmen sokak ortasında 11 el ateş ederek öldüren Barış Can Uçuk, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talebiyle hakim karşısına çıktı. Duruşmada acılı aile adalet isterken caninin duruşma için takım elbise giyerek kravat takması tepki çekti.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de eski nişanlısı Barış Can Uçuk (24) tarafından sokak ortasında canice kurşun yağdırılarak öldürülen Raziye Oskay’ın (25) ilk duruşması Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada acılı aile adalet isterken caninin duruşma için takım elbise giyerek kravat takması tepki çekti

Olay, 10 Ocak 2022 günü sabah saatlerinde Toroslar ilçesi, Hüseyin Okan Merzeci Mahallesi'nde meydana geldi. Bir işyerinin güvenlik kamerasına da yansıyan olayda, Barış Can Uçuk, işe gitmek için evden çıkıp durağa yürüyen eski nişanlısı Raziye Oskay'ın önüne çıktı. Uçuk, kendisini görünce geri geri kaçan genç kadına doğru hızla ilerleyip tabancasını çekerek, ardı ardına ateş etti. Kurşunların isabet ettiği Oskay, kanlar içinde yere yığıldı. Katil zanlısı ise kaçtı. Raziye Oskay, çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen ambulansla Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Oskay, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Kısa sürede gözaltına alınan Barış Can Uçuk, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

 

CANİDEN TAKIM ELBİSE VE KRAVAT!...

Uzaklaştırma kararı olmasına rağmen Raziye’yi sokak ortasında tabancayla vurarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Barış Can Uçuk (24) hakkında, cumhuriyet savcılığı tarafından 'tasarlayarak öldürme' ve 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma' suçlarından hazırlanan iddianame, Mersin 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Cumhuriyet savcısının ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talep ettiği sanığın, Raziye'yi uzun yıllardır sistematik şekilde baskı, tehdit, zor ve cebir altında tuttuğu vurgulandı. İddianamede Raziye Oskay'ın sanık hakkında yaptığı şikayetler ile aldırdığı uzaklaştırma kararlarına da yer verildi.

Bu kapsamda Uçuk bugün ilk kez Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesinde, tasarlayarak öldürme suçuyla hakim karşısına çıktı. Mersin E Tipi Kapalı Cezaevinden duruşmaya SEGBİS ile bağlanan Uçuk’un duruşma için takım elbise giyerek kravat takması tepki çekti

Raziye’nin annesi Fatma İsmet Oskay, babası Murat Oskay ile aile yakınlarının geniş katılım sağladığı duruşmada Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi, Mimoza Kadın Derneği ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği temsilcileri de hazır bulundu.

Baro ve derneklerin davaya müdahillik talebini reddedildiği duruşma aile, sanık ve tanıkların dinlenmesi ile devam etti.

 

PSİKOLOJİSİ BOZULMUŞ!

Sanık Uçuk, olay sonrası psikolojik sorunlar yaşadığını savunarak, savunmasını daha sonra yazılı olarak vermek istedi. Mahkeme bu talebi kabul ederken, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi, Mimoza Kadın Derneği ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği temsilcilerinin davaya müdahillik talebini kabul etmedi.

 

AİLESİNİ ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETMİŞ

İlk olarak dinlenen  baba Murat Oskay, 11 kurşunla kızını öldüren sanık Barış Can Uçuk’un, 10 yılı aşkın süredir kızını tehdit ettiğini söyledi.

“Bu sürede kızım içine kapandı, anne babası kardeşlerini öldürme tehditleri ile korkutarak sindirmiş” diyen baba Murat Oskay, “İstediği her şeyi yaptırmaya çalışmış. Daha önce ki yıllarda evin önüne gelip silah sıkarak korkuttu, biz bunu dava ettik, şahıs silahla tehditle kızımı İzmir’e kaçırdı, evlenmeyi istemeleri üzerine söz kesildi. Ancak kıskançlık nedeniyle kızımı yine tehdit etti. Kızımızı anne babası olarak işe biz götürüp getirdik. Ama öldürdü şikayetçiyim” dedi.

 

ACILI ANNE HAKİME SESLENDİ: “BABAYSANIZ SİZ DE DUYARLI OLUN, ADALET İSTİYORUM”

Anne Fatma İsmet Oskay gözyaşları içerinde anlattıkları ile yürekleri dağladı. Uçuk ile kızının arkadaşlığının ortaokul yıllarına dayandığını belirten anne, “Yıllarca bu korkuyla yaşadık, kızıma tecavüz etti, para karşılığı başkalarına sattı, videolarını çekti, bunları ailesine göstermekle tehdit etti, bir anne kızına, ‘kurtuldun’ der mi? Ben bunu gittim mezarında söyledim.

Silah zoruyla kızımı İzmir’e kaçırdı. Ailesine gittim durumu anlattım yardım etsinler diye ama olmadı. Kızıma ‘seni satacağım demiş’. Annem vefat etti, cenazede kızım, yavrum ‘Çok yakın zaman da ben de buraya geleceğim’ dedi.

Sanık kızımı öldürmeden önce olayın olduğu yerde dolaşmış iki gün boyunca. Kızım işe giderken bu cani kızıma 11 kurşun sıkmış. Eşimle hastaneye gittik başınız sağolsun dediler dünya başımızda yıkıldı, ciğerimizi yaktılar, bu cani için ağır müebbet istiyorum, babaysanız siz de duyarlı olun, bunlar çeksin cezasını adalet istiyorum

Korona öncesi kızımı İstanbul’a kaçırdım ama orada kızımı kandırdı. Kızım rahmet etmeden önce sanık davanın geri çekilmesini istiyor, tehdit edip öldüreceği silahın fotoğrafını atıyor, yani tasarlayarak öldürüyor” dedi.

Raziye’nin kardeşi Kübra ise ailecek yıllardır korkuyla yaşadıklarını söyleyerek, “Anneannemizin cenazesinde kardeşi bana, ‘Ölümüm çok yakında olacak, ölümden korkmuyorum ama o şerefsizin elinden olacak ölümüm’ dedi. Yıllarca korkuyla yaşadı. Biz de onunla birlikte… Kimseyi yanına yaklaştıramadı bir şey olur korkusu ile” diye konuştu.

 

RAZİYE’NİN AVUKATI TANIĞI OLDU

Duruşmada Raziye’yi temsil eden avukat Işıl Akan da, adalet meslek yüksekokulunda hocalığını da yaptığı müvekkili için tanıklık yaptı.

Akan, “Raziye adalet meslek yüksekokulu öğrencisiydi. Yıllar önce ‘Hocam tehdit ediliyorum’ diyerek yardım istedi. Ben yardımcı oldum vekilliğini aldım, Barışı da tanıyorum. Raziye’ye olan baskısını ben de hissediyordum. 2017’de Raziye’nin evine doğrudan, öldürme kastıyla silahlı saldırıda bulundu. Raziye’yi balkonda öldürmeye çalıştı ama nöbetçi mahkemede tutuklanmadı daha sonra tutuklandı. Bu defa ailesi de, Barış da bize geldi, şikayetten vazgeçilmesini istediler. Ailesi ‘bu çocuğun sorunlu olduğunu biliyoruz biz yurtdışına kaçıracağız’ dediler. Tahliye oldu ama gitmedi ve Raziye’nin peşini bırakmadı. Raziye’yi İstanbul’a gönderdik ama sonra Raziye’nin yerini tespit etti orada da buldu. Raziye’de ‘Benim bu adamdan kaçışım yok’ diyerek geri Mersin’e geldi ve nişanlandılar.

Ancak daha sonra bana gelip, ‘Bana tecavüz etti, cinsel istismarda bulundu’ dedi. Bende şikayetçi olmasını söyledim. Ancak silahla tehdit edildiğini, korktuğunu, Barış’ın elinde videoları olduğunu söyledi. İkna ettim ve karakola giderek şikayetçi olduk. Ancak sürekli Raziye’nin karşısına çıkıyor, tehdit ediyordu.

Bana da ulaşıp, ‘aramızı yap’ diyordu. Hukuk ile çok bir yere gelememiştik, ben de sürekli seven böyle yapmaz aklını başına al diyordum” dedi.

 

KUZEN AVUKATTAN: TOPLUMA KARŞI İŞLENMİŞ SUÇ ÇIKIŞI

Raziye'nin avukat kuzeni Meftun Uludoğan da, Raziye Oskay davasının bir ailenin kızına karşı değil de topluma karşı işlenmiş bir suç olarak ele alınması gerektiğini vurguladı.

“Bu durum, bu salondaki herkesin başına gelebilecek sosyolojik araştırılması gereken bir olaydır” diyen Uludoğan, “Rahmetli yaşayan bir ölüydü, 2017’de evine geliyor kapıdan girmeye çalışıyor ama giremeyince, kurşunluyor. Sanık ile ilgili sürekli bir silah olayı mevcuttur, ruhsatsız silahlardan asli sicil kaydı var. Bir sürü uzaklaştırma kararı var ama ne fayda… Cinsel saldırı suçu dahi her şey var. Ama sanık yine serbest kalıyor. 2018’de Raziye’yi İstanbul’a yolluyor korunması için ama orada da buluyor onu. Ve Raziye Mersin’e geri dönüyor.

Olaydan bir gün önce araç kiralıyor ve keşif yapıyor. ‘Ben seni sevseydim seni aldatmazdım git’ dediğini iddia ediyor ama görüntüler bunu yalanlıyor. Bu tasarlanmış planlanmış bir cinayettir” dedi.

 

KATİL KONUŞTU, SALON GERİLDİ

Duruşmayı izleyen bakanlık temsilcileri, sanığın İndirimsiz cezalandırılmasını talep etti

Tekrar söz verilen sanık Barış Can Uçuk’un, “Aileye başsağlığı diliyorum” demesi salonda gerilim yarattı. Raziye’nin yakınları Uçuk’a tepki gösterince mahkeme heyeti uyarıda bulundu. Duruşma sanığın tutuklu yargılanmasına devam edilerek, 28 Haziran 2022 tarihine ertelendi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA