ADD’DEN MERSİN LİMANI’NDAN NELER OLUYOR? PANELİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ADD’DEN MERSİN LİMANI’NDAN NELER OLUYOR? PANELİ


 

ADD Mersin Şubesi, MIP’nin Atatürk Parkı’na doğru genişleme çalışmalarının yaratacağı olumsuzluklara dikkat çekmek için “Mersin limanı’nda neler oluyor” temalı panel düzenleyecek. Başkan Serdar Erkan, panele katılım için Mersinlilere çağrı yaptı.

Hasan Küçük

 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şubesi tarafından Mersin Limanı’nın Atatürk Parkına doğru genişleme çalışmalarına yönelik vatandaşları ve STK temsilcilerini bilgilendirmek için 4 Haziran Cumartesi günü saat 14.00’te Ticaret ve Sanayi Odası’nda  “Mersin limanı’nda neler oluyor” temalı bir panel düzenleyecek. ADD Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan panel ile ile ilgili şubede düzenlediği basın toplantısında panelin konusunın Atatürk Parkının önüne yapılacak ilave iskele yatırımı olduğunu söyledi.

 

“VATANDAŞIN RUH SAĞLIĞI ETKİLENECEK”

Mersin Limanında Atatürk Parkının önünü ve rüzgarını kesecek şekilde, binlerce ton toprağın limana doldurularak yapılacak ilave yatırımının temelinin geçtiğimiz yıl Covid -19 salgını  esnasında temel atıldığını ifade eden Erkan,

“Bu yatırım, Mersin’in merkez ilçelerine getireceği olumsuz çevre yüküne ilaveten eksoz gazlarıyla birlikte, büyük bir trafik yükü ile gürültü ve ses kirliliği getirecektir. Burada yaşayan ve çalışan yurttaşlarımızın ruh ve fizik sağlığı olumsuz etkilenecektir. Yatırım süresince  Mersin merkezdeki Akdeniz ilçesindeki bu kirliliğinin yanı sıra,  diğer ilçelerinde de  bu iş için açılacak maden ocaklarından köy yollarından  taşınacak taş ve toprak yüklü kamyonların yaratacağı trafik, eksoz ve toz kirliliği de diğer ilçelerimizi de etkileyecektir. Taş ocaklarının açılacağı köy ve mahallelerde oluşacak toz ve trafik hareketliliği, çiçeklerin tozlaşmalarını olumsuz etkileyerek, tarımsal üretimi ve gıda zincirini de olumsuz etkileyecektir” dedi.

 

“İŞ VE KADRO VAADLERİ ZARARIN YANINDA ÖNEMSİZ KALIR”

 Bu yatırım nedeniyle verilen iş ve kadro vaatlerinin Mersin’in ve çocukların geleceğine vereceği maddi zararın yanında çok önemsiz kaldığını anlatan Erkan, “Bu yatırımla,  yatırımcı ve tekel durumunda olan  şirket kapasitesini yüzde elli artıracağı ifade edilmektedir. Mersin limanı Beyrut limanının bombalanıp kullanılamaz hale gelmesi ve Covid -19 salgının yarattığı artan lojistik trafikle bölgesinde ticari açıdan çok stratejik hale gelmiştir. Mersin öncelikle bir liman kentidir.  Mersin’in  son iki yüz yılda Türkiye ekonomisinin ilk on kenti arasına girmesinin en önemli nedeni iskelesi ve sonradan limanı olması sayesindedir” şeklinde konuştu.

 

“YATIRIM ANA KONTEYNER LİMANI İÇİN YAPILMALI”

Yatırımın Mersin limanına değil kentin ticari ve ekonomik kapasitesini en az beş kat katlayacak, fiyat rekabeti sağlayacak yeni Ana Konteyner Limanı’na yapılması gerektiğini anlatan Erkan, “Ancak bu yatırım nedense 10. Stratejik planda Mersin adıyla yer alıyorken, 11. Stratejik Planda Mersin adı çıkarılmış, muğlak ifadelerle yer almıştır. Bunu kim neden yapmıştır? Yeni ana konteyner limanı yatırımdan Mersin adı çıkartılırken ve yeni yapılacak yatırıma onay verilirken Mersin’deki meslek odaları ile Mersinlilerin görüşü ve itirazları neden dikkate alınmamaktadır? Bu soruların ve yanıtlarının Mersin halkına verilmesi gereklidir. ADD Mersin Şubesi olarak konunun takipçisi olacağız” şeklinde konuştu. Atatürk Parkının önüne yapılacak mevcut ilave yatırımla ilgili itirazların mahkeme sürecinde olduğunu anlatan Erkan, mahkemeden itirazların dikkate alındığı bir karar beklediklerini kaydetti.

Erkan, Mersinlileri konunun uzmanlarının katılacağı panele ve 5 noktada düzenlenen imza kampanyasına destek vermeye davet etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA