TOROSLAR MECLİSİNDE TOKİ GERİLİMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR MECLİSİNDE TOKİ GERİLİMİ


 

Toroslar’da TOKİ yapılması ile ilgili Başkan Yılmaz’ın gerekli işlemler için protokol yetkisi almak isteyerek direk oylama yaptırmak istemesi, CHP’nin ise muhalefet etmesi üzerine gerilim yaşandı. Meclise 10 dakika ara verildi. Ancak aranın ardından mecliste tartışmalar sürdü.

HEDİYE EROĞLU

 

Toroslar Belediye Meclisi’nin Haziran ayı ilk oturumunda yönetim ile muhalefet arasında TOKİ gerilimi yaşandı.

Geçtiğimiz haftalarda kente gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Toroslar bölgesi için müjdesini verdiği TOKİ projesiyle ilgili Başkan Atsız Afşın Yılmaz’a protokol yetkisi verme görüşmelerinde CHP'nin konuya muhalefet etmesi üzerine tansiyon yükseldi. CHP'li meclis üyeleri konunun komisyonda görüşülmesini isterken Başkan Yılmaz, direk oylamada ısrar etti.

TOKİ’ye tahsis edilecek arazinin satış veya farklı bir amaçla ranta kurban gitmesi endişesi yaşadıklarını dile getiren CHP'li meclis üyeleri ile Başkan Yılmaz arasında ‘terör örgütü’ tartışması yaşandı.

TOKİ protokolü ile ilgili meclisteki muhalefet partileri ile istişare etmeyip, görüşü alınmadan hareket etmeye çalışıldığının iddia edilmesi üzerine Başkan Yılmaz, “Sizinle görüştüğüm gün beni terör örgütünün ajansında açıklamalarınız ile hedef gösterdiniz” diyerek CHP'li Eren Türker’e sert tepki gösterdi.

CHP’li Tuncay Gökçel’in de araya girmesi ile tartışma büyürken, meclisteki muhalefet meclis üyeleri ile Cumhur İttifakı meclis üyeleri arasında tartışma yaşanması üzerine meclise 10 dakika ara verildi.

 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ALINAN TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELERİNE BAKIN”

Aranın ardından başlayan mecliste gerilim devam etti. CHP'lilerin tepkisi üzerine Başkan Atsız, “Terör örgütünün ajansında çetelerle işbirliği yapmakla suçlanıyorum ses çıkarmıyorsunuz, yan yana duruyorsunuz, ben mi haksızlık yapmış oluyorum. Ben mi bölücülük yapıyorum? Hadi oradan. Siz Mersin Büyükşehir Belediyesine alınan terör örgütü üyelerine bakın siz, onlara bakın siz. Bu ilçeye toplu konut yapıyoruz sevinemiyorsunuz, Karabağ’a, Akdeniz’de gaz bulduğumuzda sevinemiyorsunuz. Bu milletin iyiliğine, yapılan güzel şeylere sevinemiyorsunuz” dedi.

 

“TOKİ’DEN ENDİŞELİYİZ”

CHP’li Tuncay Gökçel’in, Atsız Afşın Yılmaz’ı imar planları üzerinden eleştirmesi ve “Size destek verdiğimiz zaman hoşunuza gidiyor, işinize gelmediği zaman ya terör örgütü, ya çıkarınız var gibi söylemlerle bu meclisi siz geriyorsunuz. Biz sadece bu konunun komisyona gitmesini söyledik. Siz bunda dahi art niyet aradınız, geriyorsunuz. Biz endişelerimizi dile getirdik çünkü komisyon raporunda arsa devrinden bahsediliyor. Biz de diyoruz ki TOKİ Türkiye genelinde arsa satışları yapıyor. Yarın devir olduğunda verdiğimiz arazinin satılması söz konusu olabilir. Ama ne terör örgütü üyeliğimiz ne de müteahhitliğimiz kaldı.

Planlar ile ilgili gecikmeler oldu, uzuyor doğru. Ama sizin geciktiği dediğiniz 7. bölge” dedi.

 

PLANLAR NEDEN GECİKİYOR?

Bunun üzerine Başkan Yılmaz, “Peki 5’inci etap neden gecikti?” diyerek “Kimin isteği üzerine gecikti. Yine bir tartışma çıkartıldı Akbelen Bulvarı üzerinden. Burada böyle konuşuyorsunuz ama komisyonda durdurmak, yavaşlatmak için elinizden gelen her şeyi yapıyorsunuz” dedi.

Bunun üzerine Gökçel, “Siz bir belediye başkanı olarak yine geriyorsunuz. Toroslar’da kayan bir bölgeye ‘bu yoğunluk az geldi buraya’ diyerek yeniden ele aldırdınız” dedi.

Yılmaz ise, “İmar planlarında 5. etapta sizin kişisel husumetiniz, ticari ilişkiniz nedeniyle gecikme yaşandı planlarda. Bunu ben Vahap bey ile yaptığımız toplantıda da söylediğim için burada da çok rahat söylüyorum. Yarın o mahallelerde kentsel dönüşüm yapsak karşımıza çıkacak olan yine sizsiniz. Bu kayıtlara geçsin” dedi.

Gökçel ise “Benim oyum yine aynı olur, sizin yanınızda olur” dedi.

Atsız Afşın Yılmaz ise, “Ben muhalefet ile istişare etmiyorsunuz denildiği için kızdım. Benimle istişare edildikten sonra söyleniyor bu. Ben 315 bin kişinin olduğu Toroslar’da herkesin belediye başkanıyım. Aynı niyeti göremiyoruz. Bizim için örgütçüler tarafından suçlanmak şereftir, madalyadır” tepkisi verdi.


CHP’Lİ GÖKÇEL: “PKK TERÖR ÖRGÜTÜ”

Tuncay Gökçel ise “Kişisel bir karar vermiyorum. Ben PKK terör örgütü diyen adamım. Dağa çıkacaksanız hep beraber çıkalım. Boş siyaset yapmayın. Büyükşehir Belediye meclisinde kayan bir bölgeye yoğunluk az veriliyor diye konuyu yeniden ele aldırdınız. Bu tür şeylere girmeyin. Bu kadar gerilmeyin. İyi niyetimizle başkana yetki verelim dedik ama bu konu başka bir konu. TOKİ’nin yapmış oldu uygulamalardan Çavuşlu, Yalınayak ve Arpaç halkının geçmişte bir ekmek parasına elinden alınan arsaları birilerine peşkeş çekilmesin niyetindeyiz” dedi.

 

MECLİS TÖHMET ALTINDA KALDI

Başkan Yılmaz bunun üzerine “Orada kimlerin yeri varmış çıkaralım mı?” demesi üzerine, Tuncay Gökçel “Çıkaralım, hala aynı şeyi yapıyorsunuz” diye tepki gösterdi. Yılmaz ise, “O zaman ben belediye başkanı değildim siz meclis üyesiydiniz, siz yapıyorsunuz” dedi.

Gökçel töhmet altında bırakıldıklarını söylerken, Atsız Afşın Yılmaz, “Sen töhmet altında bırakıyorsun, onun bunun arsasına sanki bir şey yapıyoruz, bakalım çıkaralım” dedi.

CHP’li Hıdır Berk ise, hedef gösterilmeye alışık olduklarını söyleyerek yaşananlara tepki gösterirken halkın temsilcisi olarak seçimle geldiklerini belirterek, ithamlarla ilgi yargı yoluna başvurulacağını belirtti.

Tartışmalar üzerine Eren Türker meclisi terk ederek yaşananları protesto ederken, Yılmaz, “Örgüte beni hedef gösterdin” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA