NACİR’DEN İÇEL’E ELEŞTİRİ YAĞMURU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NACİR’DEN İÇEL’E ELEŞTİRİ YAĞMURU


 

Mersin dışında en fazla çalışan hoca olarak bilinen tecrübeli teknik direktörlerinden Mehmet Nacir, 2. lige yükselmenin eşiğinden dönen İçel İdman Yurdu’nu eleştiri yağmuruna tuttu.

HEDİYE EROĞLU

 

Bir dönem Mersin İdman Yurdu’nu da çalıştıran spor camiasının profesyonel liglerdeki önemli isimlerinden Teknik Direktör Mehmet Nacir, milyonlar harcanmasına rağmen başarılı olmayan İçel İdman Yurdu’nu eleştiri yağmuruna tuttu.

 

“3. LİG İÇİN BÜYÜK PARA!”

Katıldığı bir televizyon programında sezonu değerlendiren ve soruları yanıtlayan Nacir, İçel İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık’ın, milyonluk harcama yaptığına ilişkin açıklamasına, “Başkanın bir açıklamasını okudum ‘10-12 milyon harcadım, toplamda 25 milyon TL gitti’ dedi. Bu paralar bana çok abes geliyor. 3. Lig için çok büyük bir para” dedi.

 

“TRANSFER ÖNCESİ FİKİR ALABİLİRLER”

Büyük harcamalar yapmanın başarı getireceği anlamı taşımadığını ifade eden Nacir, özellikle doğru transferin önemine dikkat çekti. Transfer dönemi yaklaşırken önemli uyarılarda bulunan Nacir, “Futbolcu alınacağı zaman beni arayanlara görüşümü söylüyorum. Kriterlerine uyuyor veya uymuyor diyorum. İçel İdman Yurdu’da bir santrafor alımı ile ilgili beni aradıklarında ‘iki sene önce iyiydi, ama şimdi daha iyisine bakın’ dedim. Ancak buna rağmen alındı ve hiç faydalanılamadı. Tabiî ki kimseye sormak zorunda değiller, parayı kendileri harcıyor ama en azından bu ligde çalışmış, bilinen insanlara sorabilirler. Fikir alabilirler. Kendileri sanırım bir menajer aracılığıyla alıyorlar futbolcuları, çünkü kendileri bu oyuncuları tanımazlar. “ dedi.

 

“FUTBOLCULARI İZLEYİP RAPORLAYACAK KADROLAR LAZIM”

Bu kadar para harcanmış ama sonuç ortada. Mersin’de en azından transfere dair iki tane destek alınabilecek hoca var. ‘Gel hocam ben sana bu kadar maaş veriyorum, sezon başlayıp, bitene kadar futbolcu seyredip, sezon sonunda bunları bana rapor ile sunacaksın’ denilmeli. Mesela İçel’de hoca kaç kişi seyretmiş? Yine o menajeri, bu menajeri arayıp adam getirecek buraya. Ama iki hoca ile anlaşılsaydı, liste yapılsaydı yeterli olurdu. Futboldan anlamayabilirsin ama anlayandan yardım alabilirsin.

Örneğin Mersin’in çocuğu, Mersin’de yetişmiş Silifke Belediyespor’da sol bek mevkisinde oynayan 1999 doğumlu Halil İbrahim Şimşek, 3. lige çıkan Ayvalıkgücü’ne imza attı. Ama kimsenin haberi bile yoktur bu çocuktan” diye konuştu.

 

TALİHSİZ AÇIKLAMA

Yönetimin yanı sıra İçel İdman Yurdu Teknik Direktörü Ender Alkan’ı da sert bir dille eleştiren Mehmet Nacir, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hoca çok talihsiz bir açıklama yaptı. ‘Final maçı öncesi penaltı çalıştırmadım’ dedi. Yani hoca hiçbir planlama yapmamış. Bunu nasıl yaparsın? ‘Maç penaltıya gitmeyecek’ diye bir düşünce olamaz, o zaman sen o işe yorum katıyorsun. Hoca yorum katamaz.

Final maçında ilk 15 dakika önde baskı yaptırdı ama rakip hiç rahatsız olmadı. Bunun üzerine takımı ikinci bölgeye çekti ama bu sefer oyun yapısı futbolculara uymadı. Oyun ortada kayboldu Bu sefer Fethiyespor’un hocası sakin sakin maçı götürdü.

Hoca oyun planı yapmamış, ‘rakip topla çıkarsa ne yaparım?’ diye düşünmemiş, A,B planı yok. Maç penaltıya giderse penaltı atacak iyi adamları oyun içinde nasıl tutacağının planı olması gerekiyor ama bunu da yapmamış”.

 

“ARTIK BAZI ŞEYLERİ PLANLARKEN BİRİLERİNİN DEVREYE GİRMESİ LAZIM”

Yeni sezonda yapılması gerekenlere dair de önerilerde bulunan Teknik Direktör Mehmet Nacir, “İçel İdman Yurdu buraya kadar gelmiş, geçen senede bu sene de final oynamış. Artık bazı şeyleri planlarken birilerinin devreye girmesi lazım. Hocam penaltı çalışmadık’, ‘Taktik değiştirmemiz gerekirse elimizdeki adamlarla ne yapmamız lazım’ diye konuşulmamış. Pikniğe gider gibi gidilmiş maça”.

 

ALKAN GİTMİYOR!

Yönetime istifasını sunan Ender Alkan ile ilgili Kulüp Başkanı Metin Saltık’ın kararı önümüzdeki günlerde vereceklerini söyleyerek sessizliğe bürünmesine ilişkin de açıklamalar yapan Nacir, çarpıcı bir iddia ortaya attı.

 

Alkan ile yola devam edilme kararı alındığını ancak kamuoyu tepkisi nedeniyle açıklanamadığını söyleyen Nacir, “Bu hoca sonradan geldi. 14 takım içinde 3’üncü oldu ama 14’üncü ile aynı durumda. Şimdi sen nasıl başarılı olacaksın?

Yeniden anlaşılmış sanırım hoca ile ama deva edilmesi maddiyet ile ilgilidir.

Herkes hocaya kızıyor diye başkan anlaştığını, hocayla devam edeceğini açıklayamıyor sanırım. Başarısızlık ile herkes ‘İçel İdman Yurdu, Mersin İdman Yurdu değil’ demeye başladı. Ama başarılı olunsaydı bu tam tersi yönünde olurdu” dedi.

 

“TAKIM KENTLE BÜTÜNLEŞMELİ”

Yönetimin kent ile bütünleşememesini de eleştiren Nacir, “Başkan ne kadar tek başına bu işi kaldırırım, yaparım dekse de belli bir yere kadar yapar. Şehirden, belediyelerden, validen destek gelmezse bir yerden sonra başkan ‘ben yokum’ diyebilir” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA