YENİŞEHİR OLUMSUZ GÖRÜŞ BİLDİRECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİŞEHİR OLUMSUZ GÖRÜŞ BİLDİRECEK


 

HEDİYE EROĞLU

 

Yenişehir Belediyesi, Mersin’in en değerli konumundaki PTT tesislerinin Ankara üzerinden imar planlarında kamusal alan statüsünün ticaret artı konut alanına çevrilerek satılmasına karşı red görüş vermeye hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediye Meclisinde konuyla ilgili açıklamalar yapan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ilk olarak PTT yöneticilerine sert çıkarak, “PTT yöneticilerine şunu söylemek istiyorum; sizin işiniz arsa tüccarlığı veya orayı dönüştürerek gelir elde etmek değil. Siz kuruluş amacınıza uygun işlerle para kazandırmak zorundasınız” dedi.

İstenen bakanlık görüşüne verecekleri yanıta ilişkin de açıklama yapan Başkan Özyiğit, şunları söyledi: “Sayın bakan yardımcısına şu cevabı vereceğiz: Konut ihtiyacı her kentte olduğu gibi Mersin’de de vardır. Ancak biz bunu daha çok kentsel dönüşüm ile çözmek istiyoruz.

2018 yılından beri önünüzde bekleyen bizim 34 hektarlık alan ile ilgili dönüşüm projemize izin verin, biz bunu gerçekleştirelim, önümüzü açın. Kamunun arazisini bırakın kentin nefes alma noktası olarak kalsın.

Ankara’da oturan belki de Mersin’e hayatında hiç gelmemiş kişilerin kentte konut ihtiyacı olduğuna karar vermeleri çok manidar. PTT’ye ait bu alan kamu hizmet alanı olarak devam etmesi eğer mümkün olacaksa da yerel yönetimlere devredilip sosyal alan olarak kullanılmasının önün açılması uygun olacaktır” dedi.

 

“MEYDANLAR TİCARET OLMAZSA BOŞ KALIYOR”

AKP’li İsmail Yerlikaya’nın, Yenişehir Belediyesi’nin de fuar alanının bulunduğu bölge için ticaret artı konut alanı yapmak üzere imar düzenlemesi talebine ilişkinde açıklama yapan Özyiğit, “İsmail bey yanlış hatırlıyor, bizim fuar merkezinin mülkiyeti Yenişehir’e ait. Bölgeyi ticari ve turizm alanı yapmakla ilgili teklifimiz konuşuldu ama daha sonra ele almak üzere şuan bekletiyoruz. Ama biz bir kent meydanı oluşturmak üzere bu teklif verdik. Burada 40 dönümlük bir arazimiz var. İşlev kazandırmak için ticari fonksiyonların yüklenmesi gerekir. Kültür merkezinin önündeki alan kent meydanı ama bir işlev katılmadığı, insanların gelmesi için bir neden oluşturulmadığı için boştur. Sadece resmi törenlerle kullanılıyor. Aynı şekilde Millet Bahçesi’nin içine günde kaç kişi gidiyor. İnsanlar sadece açık alanmış, gidip yürüyeyim demiyor. İnsanların gitmesini gerektirecek bir çekim alanı oluşturmamız gerekiyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA