PROJEDE ESNAF YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PROJEDE ESNAF YOK!


 

Büyükşehir Belediyesi’nin Kırmızı Lacivert İş Hanı ve Zafer Çarşısı’nı yıkarak yapacağı düzenlemeye ilişkin projede esnaflara yer olmadığı ortaya çıktı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de riskli yapı olarak yıkım kararı bulunan Akdeniz ilçesindeki Kırmızı Lacivert İş Hanı ve Zafer Çarşısı’nın bulunduğu bölgedeki esnafların akıbeti ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. 

Büyükşehir Belediye Meclisinde konuşan Başkan Vahap Seçer, Erdemli’nin Tırtar Mahallesi’nde hazine arazisinde işgalci olarak görünen vatandaşların yaka paça atılmasını eleştirdi. Kendilerinin Kırmızı Lacivert İş Hanı ve Zafer Çarşısı’nı yıkacaklarını ancak kiracıları mağdur etmemeye çalıştıklarını söyleyen Seçer, “Kırmızı Lacivert ve Zafer Çarşısı’nı yıkacağız. Bu alana ilişkin bir proje yürütüyoruz ama kiracılarımız da var. Hiçbir zaman yol belirlemeden, çözüm oluşturmadan kiracılarımızı yaka paça atalım diye aklımıza bir şey gelmedi. Alternatif arıyoruz. Bu insanlara mağduriyet yaşatmadan alternatif ir yere nasıl naklederiz bunun çabasını gösteriyoruz.”

 

“ESNAF PROJE YOK VE DURUMDAN HABERSİZ”

Bunun üzerine AKP’li Meclis Üyesi Zafer Şahin Özturan, söz konusu alan ile ilgili yürütülen projede bölgede bulunan esnaflara dair düzenleme olmadığını tespit ettiklerini söyleyerek, durumu eleştirdi.

“40-50 yılını Zafer Çarşısı’nda esnaflık yapan insanlardan habersiz bir proje hazırlıyorsunuz” diyen Özturan “Geçen ay komisyona konuyla ilgili bir proje geldi. Projede kiracı esnaflarla ilgili bir çalışma olup olmadığını sorduk ve imar daire başkanınız ‘bu proje içinde esnaflara ait bir proje yok’ dedi. Biz de ‘neden yok’ dedik. ‘Proje Adana’ya Anıtlar Kuruluna gitsin, geldikten sonra oturur konuşuruz’ denildi.

Projeye ilişkin esnaflarla, meclisle konuşmanız lazım. Ama maalesef benlik duygusu her şeyin önüne geçiyor. İstişare etmiyorsunuz, ben yaparım anlayışındasınız. Burada esnafla ilgili bir kara alıyorsanız onların da haberi olacak. Birilerini ayıplarken çuvaldızı kendimize de batıralım. Tavrımız net, esnafların mağdur olmaması adına, bu projenin içinde o insanların olması lazım. Hiç kimseye sormadan ben yaparım edasıyla 3 yıldır aynı şeyleri yapıyorsunuz ama öyle olmaz” dedi.

Vahap Seçer, “Zafer Çarşısı meselelerinde umarım seni yanımızda görürüz” derken, Özturan, “Esnafın yanında olursanız oluruz” yanıtı verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA