SOLİ’DE TEPKİ ÇEKEN OTEL İNŞAATI MÜHÜRLENDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SOLİ’DE TEPKİ ÇEKEN OTEL İNŞAATI MÜHÜRLENDİ


 

Mezitli Soli’de 810 metrekarelik alanda başlayan otel inşaatı çalışmaları mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı sonrası belediye tarafından mühürlendi.

Hasan Küçük

 

Mezitli İlçesi Soli Sitesi yanında yıllardır ruhsat alamayan denize nazır vaziyetteki 810 metrekare arazide otel inşaat çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı. Mezitli Belediyesi’nden alınan izinle başlayan çalışmalara vatandaşlar söz konusu alanın kıyı kenar çizgisinde yer aldığını öne sürerek tepki gösterdi. Shea sitesi sakinlerinin yürütmeyi durdurma kararı aldırması nedeniyle çalışmaları şimdilik durdu. Söz konusu inşaat ile ilgili gelişmeleri verilen ruhsat nedeniyle eleştirilen Mezitli Belediyesi’nin Başkan Yardımcısı Yaser Gündüz’e sorduk. İnşaat yapılan alanın imar planında normal bir parsel olduğunu belirten Gündüz, “Söz konusu yerin o yapı adasındaki diğer parsellerden bir farklı bir durumu yok. Kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında kalmıyor. Kıyı kenar çizgisinin kuzeyinde kalıyor. İlk  50 metrelik sahil şeridinde kalıyor” dedi.

 

“KONU YARGIDA OLDUĞU İÇİN MÜHÜRLEDİK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın tüm kurum ve kuruluşların görüşleri doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi Nazım İmar Planlarına dayalı olarak üretilen imar planlarında söz konusu yerin  imarlı bir arsa olması nedeniyle ruhsat verdiklerini anlatan Gündüz, “Ancak söz konusu ruhsata yönelik Shea sitesi sakinlerinin hem ruhsat iptali hem imar planı ile ilgili açmış olduğu 2 yönlü dava var. Yargı süreci devam ediyor. Bu nedenle Mezitli Belediyesi olarak inşaatı durdurmuş bulunmaktayız. Yargı kararından sonra çıkarak sonuca göre süreç devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

“ÖNLERİNE İNŞAAT YAPILMASINI GEREKÇE GÖSTERİYORLAR”

Arsanın kıyı kenar çizgisinde kalmadığı ısrarını sürdüren Gündüz, “Davacıların oturduğu Shea sitesinin durumu da aynı. Onların oturduğu yerde aynı plandan aynı kanunlardan faydalanarak yapılmış inşaat. Ancak onlar önlerine inşaat yapıldığını gerekçe gösteriyorlar. Bu nedenle mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bizde bu yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle inşaatı mühürledik” dedi.

 

“MÜKTESEP HAKKI VAR”

Bilmedikleri için insanların arsanın kıyı kenar çizgisinde kaldığını sandığını ifade eden Gündüz şunları söyledi: “Kıyıdaki yapılaşmaya baktığınız zaman bir çok yapının aynı hizada hatta bu yapılacak yapının biraz daha gerisinde olduğunu görürsünüz. Aynı yapı adası içinde kalan yanında 1980’li yıllardan kalma GMK’dan denize kadar uzanan bir site var. Aynı yapı ada içinde diğer parseller yapılaşmasını tamamladığından dolayı buranın da müktesep hakkı var. Çünkü planlar kıyı kanunundan önce yapılmış eski Mezitli’nin planları. Kıyı kanunu 1992’de çıktı ama bu planlar 1986’lara dayanıyor.  Dolayısıyla yasa yapıcı ‘İmar kanunundan önce yapılmış kanuna göre kazanılmış haklar var ise bunlar saklıdır’ diyor. Bunun için kısmi yapılaşma diyor. Hemen yanındaki parsele bakarsanız Flora sitesinin olduğu yer, o da aynı yapı adasında. Shea apartmanının kuzeyinde Yücesoy apartmanı var aynı yapı ada içinde. Onun üzerinde Karayiğit, onun üzerinde Aydoğdu inşaatın yaptığı bina var. Hatta onun kuzeyinde bir de cami var. Bunların hepsi aynı yapı adasında ve aynı imar haklarına sahip parseller. Şu an konu yargıda. Bu nedenle yargı kararının neticelenmesini bekliyoruz. Herhangi bir maddi zarara yol açmaksızın yargı kararı doğrultusunda işlem yapabilmek adına inşaatı durdurmuş durumdayız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA